Structurile de forță ruse din Crimeea au executat un exercițiu în zona Strâmtorii Kerci

Serviciul de presă al Direcției de frontieră din Republica Crimeea din cadrul FSB a anunțat, pe 28.03.2019, că forțe și mijloace aparținând grănicerilor, Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și Aviației FSB au executat un exercițiu comun, în care au desfășurat acțiuni în urma pătrunderii neautorizate a unei nave de luptă străine în Strâmtoarea Kerci.

“Au fost executate misiuni de tragere cu armamentul naval, de aviație și individual asupra unor ținte aflate la suprafața apei. De asemenea, subunitățile de luptă operative au exersat variante de desantare fără parașutare și de abordaj a navei infractoare a adversarului”, se arată în comunicatul de presă.

Exercițiul a fost executat pe 27 martie, în acvatoriul Mării Negre. Tema acestuia a constat în “suprimarea acțiunilor îndreptate către întreruperea comunicațiilor maritime și încercarea de a trece ilegal nave de luptă străine prin Strâmtoarea Kerci”.

La exercițiu, care s-a desfășurat în raionul vârfului Opuk, au participat forțe și mijloace ale Direcțiilor de frontieră ale FSB din Crimeea și Ținutul Krasnodar, FRMN și Aviației FSB.

“Structurile de forță sunt capabile ca, în cel mai scurt timp posibil, să neutralizeze nava infractoare, să respingă atacul adversarului și să asigure securitatea navigației și activităților de pescuit în apele Mării Negre, Mării Azov și în Strâmtoarea Kerci”, au concluzionat polițiștii de frontieră, în urma rezultatelor exercițiului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul structurilor de forță ruse în zona Strâmtorii Kerci a fost executat cu numai o zi înainte de intrarea în Marea Neagră a unei puternice grupări navale a NATO, care include un distrugător și trei fregate.

Acesta trebuie interpretat ca o demonstrație de forță și o încercare de descurajare a unor tentative de trecere a navelor de luptă străine prin Strâmtoarea Kerci, fără acordul Federației Ruse.

În acest fel, autoritățile ruse încearcă să prevină un eventual sprijin acordat de navele NATO în vederea trecerii prin strâmtoare a unor nave de luptă ucrainene, după modelul încercării din 25.11.2018.

Liderii politico-militari ai Ucrainei au declarat, în mai multe rânduri, că navele de luptă vor încerca din nou să treacă prin strâmtoare, în prezența unor reprezentanți ai NATO și UE.

O nouă provocare ucraineană în zona Strâmtorii Kerci poate declanșa o confruntare navală între Federația Rusă și NATO în Marea Neagră. Astfel, în timpul prezenței grupării navale a NATO în Marea Neagră, Forțele Navale ale Ucrainei ar putea să organizeze o nouă încercare de trecere a navelor de luptă prin Strâmtoarea Kerci, fără acordul Federației Ruse. În urma ripostei grănicerilor ruși pentru reținerea navelor ucrainene, navele NATO ar urma să intervină în sprijinul acestora.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s