Complexe mobile de rachete balistice rusești Topol desfășoară manevre în Regiunea Tver

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 02.04.2019, aproximativ 20 de instalații ale complexelor de rachete Topol au ieșit în pozițiile din teren, în cadrul unor manevre intense în Regiunea Tver.

“Astăzi, în cadrul unui exercițiu de comandament și stat major, care se desfășoară sub conducerea comandantului Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN), regimentele de rachete dotate cu complexe Topol ale marii unități de rachete Bologovsky au efectuat marșuri în teren. Pe parcursul zilei, aproximativ 20 de instalații de lansare ale complexelor Topol din Regiunea Tver au fost scoase în pozițiile din teren”, se arată în comunicatul de presă.

În cadrul exercițiului, se desfășoară activități de scoatere a complexelor de rachete pe rutidele de patrulare de luptă, de schimbare a pozițiilor din teren, de organizare a mascării și de pază a acestora.

“Particularitățile exercițiului aflat în curs de desfășurare constau în intensitatea manevrelor, spectrul larg al misiunilor de întrebuințare a armamentelor și evaluarea pregătirii marii unități Bologovsky pentru reînzestare”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

În total, la exercițiu participă peste 400 de unități de tehnică cu gabarit mare, inclusiv instalațiile de lansare Topol, precum și aproximativ 4.000 de militari.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de comandament și stat major se desfășoară în cadrul Diviziei 7 Rachete – Ozerniy (Regiunea Tver) din cadrul Armatei 27 Rachete – Vladimir. Regimentele diviziei sunt dotate cu complexe mobile de rachete balistice intercontinentale de tip RS-12M Topol.

În perspectivă, divizia urmează să fie dotată cu noile complexe de rachete de tip RS-24 Yars.

În compunerea RVSN se află trei armate de rachete (27, 33 și 31), care includ 12 divizii de rachete (7, 28, 54, 60, 14, 35, 39, 29, 62, 13, 42 și 8).

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s