Submarinul Veliky Novgorod al FRMN a sosit în punctul de dislocare permanentă de la Novorossiysk

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 03.04.2019, în cadrul Bazei Navale – Novorossiysk, a avut loc ceremonia de întâmpinare a submarinului diesel-electric Veliky Novgorod, în urma transferului și îndeplinirii de misiuni în Marea Mediterană. Anterior, submarinul a trecut prin Strâmtorile Dardanele și Bosfor și a făcut o escală la Sevastopol.

Este pentru prima dată când submarinul sosește în punctul de dislocare permanentă al marii unități de submarine a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

La ceremonia de întâmpinare au participat veterani ai marii unități de submarine, reprezentanți ai administrației locale din Novorossiysk și rudele membrilor echipajului.

Comandantul submarinului, căpitan rang II Serghei Ryabishchenko, i-a raportat comandantului Bazei Navale – Novorossiysk, contraamiral Oleg Shastov, despre îndeplinirea misiunilor încredințate.

În perioada în care s-a aflat în zona maritimă îndepărtată, echipajul submarinului a îndeplinit misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană, unde a efectuat lansări de rachete de croazieră cu complexul Kalibr-PL asupra unor obiective ale teroriștilor de pe teritoriul Siriei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Veliky Novgorod a sosit la Sevastopol pe 29.03.2019, unde a fost organizată o ceremonie de întâmpinare similară.

Acesta este unul din cele șase submarine noi Proiect 636.3 aflate în dotarea Brigăzii 7 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

În prezent, patru dintre acestea, Novorossiysk, Rostov pe Don, Stary Oskol și Veliky Novgorod, se află în Marea Neagră, iar celelalte două, Krasnodar și Kolpino, se află în portul Tartus din Siria. Submarinul Kolpino este singurul din cele șase submarine, care încă nu a intrat în Marea Neagră, iar submarinul Krasnodar a ieșit recent din Marea Neagră, urmând ca, într-o perioadă neprecizată, să se îndrepte spre Baltiysk pentru reparații.

Submarinele aflate în Marea Neagră stau, deocamdată, mai mult la Sevastopol decât la Novorossiysk, deoarece nu au fost finalizate lucrările de construire a tuturor facilităților Bazei Navale – Novorossiysk. La încheierea acestora, probabil cele șase submarine vor fi împărțite între cele două Baze Navale de la Sevastopol și Novorossiysk.

Recent, la Sevastopol, în cadrul Brigăzii 7 Submarine, a fost înființat un divizion de submarine, la conducerea căruia a fost numit fostul comandant al submarinului Novorosossiysk, căpitan rang II Konstantin Tabacniy. Înainte de primirea noilor submarine, acesta a comandat singurul submarin operațional al FRMN, Alrosa.

Conducerea Brigăzii 4 Submarine este asigurată de căpitan rang I Oleg Miholap.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s