Două vedete ale Flotei ruse din Marea Neagră au efectuat lansări de rachete antinavă Moskit

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 05.04.2019, că un detașament de nave aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a efectuat lansări de rachete antinavă. Exercițiul s-a desfășurat în acvatoriul Mării Negre.

Abilitățile de întrebuințare a armamentului de rachete au fost demonstrate de echipajele vedetelor R-60 și Ivanovets. În compunerea unei grupări navale, acestea au distrus ținte de suprafață cu rachete antinavă Moskit.

În calitate de țintă a fost întrebuințată o suprafață complexă, care simula două nave de luptă ale adversarului. Aceasta a fost amplasată la o distanță de 55 de kilometri față de punctul de lansare. Vedetele purtătoare de rachete au distrus, cu succes, ținta.

Înaintea executării tragerilor, echipajele vedetelor purtătoare de rachete au desfășurat câteva antrenamente de executare a unui atac asupra adversarului convențional. Poligonul în care au avut loc exercițiile a fost închis pentru navele civile de către forțe ale FRMN.

Moskit este o rachetă de croazieră supersonică, dezvoltată pentru distrugerea navelor de suprafață, cu un deplasament de până la 20.000 de tone. În cazul folosirii unei traiectorii la joasă altitudine, racheta are o bătaie între 10 și 120 de kilometri, în timp ce, în cazul zborului la altitudine mare, poate distruge ținte până la o distanță de 250 de kilometri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vedetele R-60 și Ivanovets aparțin Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de cele două vedete sunt normale pentru etapa actuală a perioadei de instrucție de iarnă, care a ajuns în punctul desfășurării de misiuni în cadrul grupărilor navale tactice.

Însă, nu este exclus nici ca acestea să fie legate de prezența în Marea Neagră a unei grupări navale a NATO, care, în perioada următoare, va desfășura o serie de exerciții pe mare.

Trebuie menționat faptul că, pe 30.03.2019, un detașament de nave al FRMN a revenit în punctul de dislocare permanentă, după executarea de trageri de artilerie și lansări de rachete antiaeriene, în poligoane maritime de pregătire pentru luptă. Navele mici purtătoare de rachete Vyshniy Volochek și Mirazh, vedetele purtătoare de rachete Ivanovets, Shuya și R-60, în compunerea a două grupări navale de asalt, au executat trageri asupra unor ținte, care imitau un detașament de nave al adversarului convențional.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s