Subunități aeromobile din sudul Federației Ruse au întrebuințat ATV-uri de luptă în Munții Caucaz

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 05.04.2019, în timpul unui exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel batalion, desfășurat în poligonul montan Kobu-Bashi, subunități aeromobile aparținând marii unități de infanterie moto a Armatei 49 arme întrunite dislocate în Republica Karachay-Cerkessia au atacat pozițiile adversarului convențional pe ATV-uri de luptă.

Un grup aeromobil a fost deplasat rapid în raionul de desfășurare a activităților cu elicoptere Mi-8AMTȘ Terminator ale Aviației Forțelor Terestre. Militarii au efectuat debarcarea din elicoptere pe automobile off-road, respectiv ATV-uri de luptă.

În momentul descoperirii adversarului, desantul aerian tactic a transmis coordonatele acestuia la punctul de comandă, cu ajutorul mijloacelor de comunicații prin satelit Belozer.

Potrrivit planului exercițiului, subunităților aeromobile li s-au opus forțele unui grup tactic de nivel batalion, întărit cu tancuri și artilerie.

În scopul creării unei situații maxim apropiate de cea de luptă, au fost întrebuințate dispozitive de imitare IM-120, rachete de semnalizare și cartușe oarbe pentru armamentul de tragere.

La exercițiu au participat peste 1.500 de militari și peste 250 de unități de armament și tehnică militară, între care aproximativ 10 elicoptere.

Exerciții tactice cu dublă partidă la nivel batalion se desfășoară pe teritoriile a 10 poligoane de arme întrunite dispuse în Regiunea Rostov, Republicile Crimeea, Daghestan și Karachay-Cerkessia, precum și pe teritoriile Bazelor Militare ruse din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud.

Efectivele subunităților aeromobile au în dotare vehicule ușoare pentru conducere pe teren accidentat – buggy, cu patru roți – ATV, aruncătoare de grenade antitanc RPG-7V și aruncătoare de grenade automatizate AGC-17 Plamia, calibru 30 de milimetri, precum și complexe aruncătoare de mine 2S12 Sani.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic cu dublă partidă la nivel batalion se desfășoară în cadrul Brigăzii 34 Infanterie Moto (Vânători de munte) – Storozhevaya (Republica Karachay-Cerkessia) aparținând Armatei 49 arme – întrunite Stavropol.

Brigada este singura mare unitate cu specific montan din cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud. Cea de-a doua brigadă de acest tip, Brigada 33 Infanterie Moto (Vânători de munte) – Maikop, a fost redislocată, în anul 2016, la Novocerkassk, în Regiunea Rostov, pe baza acesteia fiind constituită Divizia 150 Infanterie Moto a Armatei 8 arme întrunite. Trebuie menționat faptul că în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud se mai află și o altă structură cu specific montan, respectiv Divizia 7 Desant-Asalt (Vânători de munte) – Novorossiysk.

Probabil, elicopterele Mi-8AMTȘ întrebuințate pentru transportul grupurilor aeromobile provin de la Regimentul 55 Elicoptere – Korenosvk din organica Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În prezent, Trupele Regiunii Militare Sud desfășoară mai multe exerciții tactice cu dublă partidă la nivel batalion. La acestea participă subunități din toate structurile regiunii, respectiv cele trei armate de arme întrunite, Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, Flota din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică. De asemenea, sunt implicate și cele trei Baze Militare ruse dislocate în străinătate și aflate în structura Regiunii Militare Sud.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s