O dronă americană a efectuat un zbor de cercetare în Marea Neagră

Din monitorizarea datelor surselor de aviație occidentale rezultă că, pe 05.04.2019, un aparat de zbor fără pilot strategic RQ-4B Global Hawk al forțelor aeriane ale SUA a executat un zbor de cercetare de mai multe ore în apropierea Crimeii și a zonei Kuban din Ținutul Krasnodar.

Drona, cu numărul de bord 10-2043, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din insula italiană Sicilia și, începând cu ora 17.15 (ora Moscovei), timp de cinci ore, a patrulat la sud-vest și sud de Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și în apropierea Ținutului Krasnodar.

În total, aceasta a efectuat cel puțin patru treceri de-a lungul graniței navale a Federației Ruse la Marea Neagră, de la litoralul vestic al Crimeii și până la Soci.

În zona Sevastopolului, drona s-a apropiat de coasta Federației Ruse la aproximativ 33 de kilometri, iar în raionul Strâmtorii Kerci, Novorossiysk și Tuapse la 45 de kilometri.

Zborul a fost efectuat la o altitudine de 15.500 de metri.

Anterior, tot pe 05.04.2019, drona a efectuat un zbor de șapte ore de-a lungul liniei de demarcație din Donbas, aflându-se în spațiul aerian controlat de Kiev.

În timpul îndeplinirii misiunilor, drona a trecut de cel puțin șase ori la o distanță de 33-59 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belogorsk, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

Traiectul de zbor al dronei americane grele către Donbas a trecut prin Grecia, Bulgaria și România. Granița Ucrainei a fost trecută la nord de Moldova, la ora 07.51 (ora Moscovei).

În ultima perioadă, au fost intensificate în mod semnificativ zborurile mijloacelor aeriene americane, inclusiv cu drone, în proximitatea granițelor Federației Ruse, în regiunea Mării Baltice, a Mării Negre, precum și în apropierea Bazelor Militare ruse din Siria.

Pe 03 și 04.04.2019, avioane americane de cercetare au efectuat o serie de zboruri în apropierea Crimeii, a Strâmtorii Kerci și zonei Kuban, pe fondul anunțului făcut de SUA de elaborare la nivelul NATO a unui pachet de măsuri de descurajare a acțiunilor Federației Ruse în Marea Neagră.

De asemenea, și în seara zilei de 05.04.2019, un avion american de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a zburat în zona Peninsulei Crimeea.

Surse: militarynews.ru, ria.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s