Dragorul Viceamiral Zakharin al Flotei ruse din Marea Neagră se îndreaptă spre Marea Mediterană

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 06.04.2019, că dragorul Viceamiral Zakharin se îndreaptă spre Marea Mediterană, unde va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În prezent, echipajul navei se pregătește pentru traversarea Stâmtorilor Bosfor și Dardanele.

Pe baza rotației planificate, dragaorul Viceamiral Zakharin va înlocui dragorul Ivan Golubets, care îndeplinește misiuni în zona maritime îndepărtată din decembrie 2018.

Pentru echipajul dragorului Viceamiral Zakharin este prima deplasare în Marea Mediterană din acest an.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dragorul Viceamiral Zakharin aparține Grupului tactic de dragoare al Brigăzii 184 Nave Pază Raion Martitim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Dragorul Ivan Golubets face parte din Grupul tactic de dragoare al Brigăzii 68 Nave Pază Raion Martitim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol. Pe 14.12.2018, dragorul, împreună cu remorcherul MB-31 din cadrul Grupului 58 Nave Auxiliare – Feodosia al FRMN, a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele, îndreptându-se spre Marea Mediterană.

Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană desfășoară misiuni, pe baze permanente, în estul Mării Mediterane, întrebuințând în acest scop Punctul de asigurare tehnico-materială din portul sirian Tartus. Aceasta este subordonată FRMN, ținând cont de faptul că Marea Mediterană se află în zona de responsabilitate a acesteia.

Din compunerea grupării fac parte 10, 15 sau chiar mai multe nave de luptă și auxiliare, în funcție de evoluția situației de securitate din regiune.

Gruparea nu are o structură standard, dar anumite elemente din cadrul acesteia sunt obligatorii. Nava amiral a grupării este o navă de luptă, de nivel fregată, distugător sau crucișător. În permanență, în compunerea grupării se află cel puțin o navă de luptă dotată cu rachete de croazieră Kalibr, cel puțin un submarin, un dragor, un remorcher și un atelier plutitor în portul Tartus.

Navele de luptă și auxiliare din dotarea grupării provin de la toate flotele și chiar și de la Flotila din Marea Caspică. De regulă, cele mai multe nave aparțin FRMN, care sunt completate cu nave de la Flota din Marea Baltică sau Flota de Nord. Mai rar, în compunerea acesteia apar și nave de la Flota din Oceanul Pacific. De la Flotila din Marea Caspică o singură dată au îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, pentru câteva luni, două nave mici purtătoare de rachete.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s