Prima escadrilă de avioane Su-57 va fi dislocată la frontiera sudică a Federației Ruse

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 08.04.2019, citând surse din mediul militar, că primele avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57 vor fi introduse în înzestrarea unui regiment de aviație din Regiunea Militară Sud. În perioada următoare, Ministerul rus al Apărării urmează să stabilească în mod concret despre care regiment va fi vorba.

Avioanele vor fi dislocate fie la Regimentul 3 Aviație de Vânătoare al Diviziei 1 Aviație Mixtă de la Krymsk, fie la Regimentul 38 Aviație de Vânătoare al Diviziei 27 Aviație Mixtă de la Belbek.

Su-57 este un avion de vânătoare multirol, de generația a cincea, dezvoltat pentru înlocuirea avioanelor Su-27. Acesta a fost creat cu întrebuințarea tehnologiei stealth, iar primul zbor a fost efectuat în anul 2010. Până în prezent, au fost construite 10 prototipuri ale acestui tip de aparat.

La producerea avionului au fost folosite cele mai moderne tehnologii ale Complexului Militar Industrial din Federația Rusă. Avionul poate dezvolta o viteză de 2.600 de kilometri pe oră, iar autonomia acestuia este de 4.300 de kilometri. Su-57 este capabil să descopere aparate de zbor la o distanță de câteva sute de kilometri și să intervină, simultan, împotriva a 30 de ținte. Pentru acesta a fost dezvoltată racheta hipersonică aer-aer R-37M, care poate distruge ținte aeriene de mare viteză, până la o distanță de 300 de kilometri. Avionul de vânătoare a fost testat, cu succes, nu numai în poligoane, ci și în condiții reale de luptă în Siria.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În anul 2020 este planificată semnarea celui de-al doilea contract pentru livrarea la trupe a 13 avioane de vânătoare Su-57, o parte dintre acestea urmând să aibă motoarele pentru etapa a doua. Noul contract se va întinde pe o perioadă de cinci ani.

Conform contractului încheiat în 2018, în acest an, Forțele Aerocosmice vor primi primul avion Su-57 din producția de serie, cu motoare pentru prima etapă. Al doilea avion va fi livrat în 2020, cu aceleași motoare. Avioanele vor fi introduse în dotarea Centrului pentru pregătirea personalului navigant al Forțelor Aerocosmice din Lipetsk.

Se estimează că avioanele Su-57 vor fi echipate cu noile motoare, care au început deja testele, din anul 2023.

Faptul că prima escadrilă  de avioane Su-57 va fi dislocată în Regiunea Militară Sud a fost confirmat, recent, și de comandantul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, general maior Nikolai Gostev. Pe 25.03.2019, în cadrul unei reuniuni a Consiliului militar al Regiunii Militare Sud, acesta a declarat că, în anul 2019, unitățile de aviație ale regiunii vor fi completate cu peste 350 de absolvenți ai instituțiilor de învățământ ale Ministerului Apărării. O parte dintre aceștia, vor desfășura pregătiri pentru pilotarea avioanelor de vânătoare Su-57, planificate să fie livrate trupelor regiunii începând din anul 2020.

În ceea ce privește locația care va fi aleasă pentru dislocarea escadrilei de avioane Su-57, trebuie spus faptul că, din punct de vedere militar, cele două aerodromuri de la Krymsk și Belbek au poziții asemănătoare. Însă, din punct de vedere politic, aerodromul Belbek are o vizibilitate mult mai mare. Amplasarea acestuia în Crimeea, face ca aerodromul să fie foarte important, în contextul situației actuale de securitate din Regiunea Mării Negre. Din acest motiv, probabil că reprezentanții Ministerului Apărării vor decide dislocarea primei escadrile de avioane de generația a cincea în Crimeea, fapt ce va fi considerat ca o măsură de răspuns la acțiunile SUA și NATO în zona Mării Negre.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s