Exercițiu antidiversiune al unei brigăzi de rachete Iskander-M din sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 09.04.2019, în poligonul Molkino din Ținutul Krasnodar, echipaje ale complexelor operativ-tactice Iskander-M, în cooperare cu subunități de contracarare a grupurilor de cercetare-diversiune, au desfășurat misiuni de prevenire a pătrunderii adversarului convențional la pozițiile de start.

Potrivit planului exercițiului, în timpul deplasării divizioanelor de rachete Iskander-M către pozițiile de lansare a rachetelor, un grup de cercetare-diversiune al adversarului convențional a încercat să execute un atac asupra acestora.

Subunitățile de pază de luptă, care însoțeau complexele de rachete, au creat perdele de fum pentru dezorientarea adversarului și mascarea coloanelor de tehnică aflate în mișcare, după care au întrebuințat diverse tactici de acțiune pentru distrugerea diversioniștilor.

De asemenea, în timpul exercițiului, au fost verificate sistemul de comunicații și modalitățile de organizare a cooperării dintre echipajele complexelor Iskander-M și subunitățile de pază și apărare, în timpul îndeplinirii misiunilor comune.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a fost executat în cadrul Brigăzii 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol.

În ultima perioadă, reprezentanții militari ruși par mai preocupați pentru asigurarea securității fizice a complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M. Un exercițiu similar a fost executat în aceste zile și în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan de către subunități ale Brigăzii 26 Rachete – Luga a Armatei 6 arme întrunite – Agalatovo din Regiunea Militară Vest.

În contextul actual al situației de securitate, marcat de denunțarea de către SUA a Tratatului INF, importanța complexelor-operativ tactice Iskander-M crește în mod exponențial. Acestea vor fi dotate cu rachete de croazieră noi, cu rază de acțiune crescută și, implicit, vor deveni ținte pentru adversar și pentru forțele de diversiune ale acestuia.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s