Alertarea unei brigăzi ruse de apărare antiaeriană din Caucazul de Nord

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.04.2019, că subunități ale marii unități de apărare antiaeriană din Osetia de Nord aparținând Armatei 58 arme întrunite au fost alertate și trecute în stare de pregătire pentru luptă deplină, în cadrul unei verificări de control.

“Echipaje ale complexelor de rachete antiaeriene Buk-M-2 au executat un marș de aproximativ 150 de kilometri către un poligon de arme întrunite, unde vor desfășura misiuni de pregătire și de ducere a acțiunilor de luptă. Subunitățile de rachete antiaeriene vor executa misiuni de cercetare, escortare și distrugere a țintelor aeriene, în condițiile întrebuințării de către adversar a bruiajului și a rachetelor antiradiolocație”, se arată în comunicatul de presă.

Echipajele stațiilor de radiolocație vor desfășura activități de identificare și clasificare a țintelor aeriene aflate la altitudini mici (aproximativ 400 de metri) și extrem de mici (aproximativ 150 de metri).

La exercițiu participă peste 1.200 de militari și peste 150 de unități de tehnică militară, precum și avioane de asalt Su-25SM, care vor juca rolul adversarului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse există patru stadii ale pregătirii pentru luptă: permanentă, ridicată, pericol militar și deplină.

Starea de pregătire pentru luptă permanentă înseamnă funcționarea zilnică normală a marilor unități și unităților militare, pe timp de pace.

Starea de pregătire pentru luptă ridicată este caracterizată prin următoarele activități: aducerea completă a personalului, completarea personalului, verificarea stării tehnnicii și a armamentului, pregătirea pentru cooperarea în luptă, pregătirea pentru redislocare, pregătirea rezervelor materiale și transportului.

Starea de pregătire pentru luptă pericol militar include desfășurarea de activități după anunțarea unei alerte militare: plecarea unităților în raioanele de concentrare, obținerea de provizii și mijloace de comunicații, muniții și echipamente de protecție, organizarea pazei.

Starea de pregătire pentru luptă deplină presupune scoaterea trupelor pe poziții de luptă, primirea misiunilor de luptă, desfășurarea mijloacelor de executare a focului, organizarea serviciului de comandament și pază de luptă.

Subunitățile de rachete antiaeriene dislocate în poligon aparțin Brigăzii 67 Rachete Antiaeriene – Vladikavkaz din cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Avioanele de asalt Su-25SM, care vor juca rolul adversarului, provin de la Regimentul 368 Aviație de Asalt – Budennovsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s