Reprezentanții CSI analizează metode de luptă împotriva aparatelor de zbor fără pilot

Departamentul pentru informare și comunicații în Masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 09.04.2019, la Erevan, se desfășoară cea de-a 50-a sesiune a Comitetului de coordonare pentru probleme de apărare antiaeriană din cadrul CSI, în timpul căreia vor fi analizate probeleme privind metodele de luptă împotriva aparatelor de zbor fără pilot.

“Una dintre problemele actuale, care va fi discutată la ședința Comitetului pentru apărarea antiaeriană, se va referi la lecțiile învățate din lupta împotriva dronelor în timpul operației aniteroriste din Siria”, se arată în comunicatul de presă.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, la ședință  va fi efectuat bilanțul activităților Comitetului de coordonare pe anul trecut și vor fi discutate probleme privind organizarea și desfășurarea activităților comune de pregătire operativă și pentru luptă a Sistemului Întrunit de Apărare Antiaeriană al CSI în acest an. De asemenea, vor fi analizate probleme privind pregătirea cadrelor militare pentru Sistemul Întrunit de Apărare Antiaeriană și direcțiile de dezvoltare a mijloacelor de apărare antiaeriană.

La ședința Comitetului de coordonare participă delegații ale Ministerelor Apărării din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Federația Rusă, Tadjikistan și Uzbekistan.

Sistemul Întrunit de Apărare Antiaeriană al CSI a fost constituit pe baza unui acord semnat pe 10 februarie 1995, la Alma-Ata, de către cele 10 state membre de la acea vreme ale organizației.

Surse: militarynews.ru, ria.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s