Peste 500 de militari ruși au executat un exercițiu tactic în munții Abhaziei

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.04.2019, că, în poligonul Tsabal, peste 500 de militari aparținând Bazei Militare ruse dislocate la Gudauta (Abhazia) au îndeplinit peste 60 de misiuni de foc pentru distrugera tehnicii blindate și infanteriei adversarului convențional.

“Personalul Bazei Militare ruse a desfășurat activități în compunerea sistemului de cercetare și foc. În poligonul Tsabal, peste 500 de militari ai subunităților întrunite ale bazei au îndeplinit 60 de misiuni de foc pentru distrugerea tehnicii blindate și infanteriei adversarului convențional, la distanțe de până la șapte kilometri”, se arată în comunicatul de presă.

La exercițiu au participat peste 80 de unități de tehnică militară, între care lansatoare multiple de proiectile reactive Grad.

Pentru distrugerea țintelor adversarului convențional au fost întrebuințate tunuri D-30 și aruncătoare de mine Sani, calibru 120 de milimetri. Echipajele de artilerie au executat trageri de luptă în baza coordonatelor primite de la punctul de conducere. După fiecare salvă, artileriștii au efectuat manevre de schimbare a pozițiilor de tragere.

În timpul funcționării sistemului de cercetare și foc, coordonatele țintelor au fost transmise în timp real la punctul de conducere al artileriei cu ajutorul aparatelor de zbor fără pilot și a complexelor de cercetare, conducere și comunicații Strelets. În total au fost îndeplinite până la 70 de normative de cercetare a terenului și de descoperire a adversarului convențional.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiu aparțin Bazei Militare 7 – Gudauta a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s