Complexele de rachete antiaeriene S-400 din Crimeea au respins un atac cu rachete al adversarului convențional

Șeful Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonel Vadim Astafiev, a anunțat că, pe 10.04.2019, echipajele de luptă ale complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf din Crimeea au respins un atac cu rachete ale adversarului convențional.

“În cadrul verificării de control asupra pregătirii pentru luptă, echipajele de luptă ale subunităților de rachete antiaeriene S-400 ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană dislocate în Crimeea au trecut la executarea unui exercițiu de respingere a  unui atac cu rachete al adversarului convențional. După executarea marșului în raionul pozițiilor de start și desfășurarea unui complex de activități de aducere a complexelor în stare de luptă, echipajele au executat misiuni de căutare și menținere sub control a țintelor aeriene, în rolul cărora au evoluat bombardiere tactice de front Su-24”, a precizat Astafiev.

Pentru respingerea unui atac masiv cu rachete asupra pozițiilor complexelor S-400 au fost întrebuințate subunități dotate cu complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

După ce au distrus rachetele balistice ale adversarului convențional, echipajele complexelor S-400 și Pantsir-S au executat schimbarea operativă a pozițiilor de start.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din informațiile prezentate de reprezentanții Regiunii Militare Sud nu rezultă care dintre divizioanele dotate cu complexe de rachete antiaeriene S-400 au participat la activități.

Federația Rusă susține că în Crimeea sunt dislocate patru divizioane de rachete antiaeriene S-400, amplasate în Sevastopol, Evpatoria, Feodosia și Dzhankoy. Primele două divizioane aparțin Regimentului 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol, iar ultimele două Regimentului 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia. Ambele regimente fac parte din structura Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Cu toate acestea, în luna decembrie 2018, la Kerci a fost operaționalizat încă un divizion de rachete antiaeriene S-400, care, după anumite surse, ar face parte din Regimentul 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia.

De regulă, fiecare regiment de rachete antiaeriene S-400 dispune de un divizion de complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Activitățile din 10.04.2019 se înscriu în măsurile adoptate de Federația Rusă, în contextul exercițiului NATO Scutul mării-2019, aflat în curs de desfășurare în Marea Neagră.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s