Fregata Amiral Grigorovici a FRMN a simulat lansarea de rachete de croazieră cu complexul Kalibr-NK

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.04.2019, echipajul fregatei Amiral Grigorovici a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat un exercițiu special, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

În timpul exercițiului, echipajul navei a desfășurat pregătiri extreme pentru marș și pentu luptă și a scos fregata de sub atacul adversarului convențional, în raionul de concentrare.

Ulterior, în timpul ieșirii fregatei de mare, echipajele de luptă ale complexului Kalibr-NK au îndeplinit un complex de acțiuni de descoperire, escortare și distrugere a unor ținte de suprafață, care imitau un detașament de nave al adversarului convențional, cu întrebuințarea rachetelor de croazieră.

Fregata Amiral Grigorovici a desfășurat anterior misiuni speciale de curs K-2.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Grigorovici aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN, fiind prima din cele trei nave Proiect 11356 construite pentru această flotă.

În perioada 01.02-14.03.2019, fregata a fost supusă unui proces de reparații planificat, la Sevastopol.

Ulterior, în perioada 02-07.04.2019, nava a executat misiuni de curs K-2 (navigația și ducerea luptei de către o singură navă).

Probabil, ieșirea fregatei Amiral Grigorovici din nou pe mare este legată nu numai de verificarea de control a pregătirii pentru luptă a forțelor și mijloacelor FRMN, care va dura până la sfârșitul lunii aprilie, ci și de exercițiul NATO Scutul mării-2019, aflat în curs de desfășurare în Marea Neagră.

Pe lângă supravegherea directă a navelor din statele membre NATO, asigurată, în principiu, de nava de cercetare electronică Ivan Khurs și nava de patrulare Vasily Bykov, în cadrul FRMN se desfășoară o serie de activități ce au ca scop descurajarea unor eventuale acțiuni agresive ale forțelor NATO. Acestea au loc atât în Republica Crimeea și în Marea Negară, cât și în Ținutul Krasnodar.

Unul dintre obiectivele verificării de control a pregătirii pentru luptă a forțelor și mijloacelor FRMN vizează menținerea acestora în alertă, în perioada în care navele NATO se află în Marea neagră.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s