Submarinul Rostov pe Don al FRMN a revenit în locul de dislocare permanentă

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 13.04.2019, submarinul Rostov pe Don al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a revenit în locul de dislocare permanentă, după îndeplinirea unui complex de activități de instrucție și antrenament, în poligoane maritime din Marea Neagră.

În timpul ieșirii pe mare, submarinul a desfășurat un complex de exerciții comune cu Aviația navală, cu navele antisubmarin și cu sistemele de coastă de monitorizare și urmărire a situției aeriene și de la suprafața apei.

În cadrul unuia dintre exerciții, echipajul submarinului a efectuat o urcare la suprafață, pentru a stabili o legătură de comunicații, în timpul căreia a primit un semnal de utilizare a complexului de rachete împotriva țintelor navale și de coastă ale adversarului convențional.

Ulterior, după efectuarea unei scufundări de urgență, echipajul submarinului a descoperit, escortat și distrus o serie de ținte, prin executarea unui atac cu rachete de înaltă precizie, din imersiune, efectuând lansări electronice de rachete.

În perioada următoare, echipajul Rostov pe Don va trece la îndeplinirea activităților zilnice obișnuite.

Activitățile planificate de pregătire pentru luptă s-au desfășurat pe fondul exercițiului Scutul mării-2019 executat de Forțele Navale ale NATO, care a reprezentat un bun prilej pentru forțele FRMN de a desfășura misiuni de instrucție și luptă potrivit destinației, în condițiile unei situații reale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-237 Rostov pe Don a revenit, probabil, la Sevastopol, după ce, pe 13.04.2019, s-a încheiat exercițiul Scutul mării-2019.

Lansările electronice de rachete au fost executate pe 11.04.2019.

Submarinul este dotat cu complexul de rachete Kalibr-PL, iar în timpul operației militare din Siria a lansat rachete de croazieră 3M14T asupra pozițiilor insurgenților.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s