Submarinul Rostov pe Don al FRMN a distrus un submarin al adversarului convențional

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.05.2019, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, submarinul diesel-elcetric Rostov pe Don al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a ieșit din punctul de dislocare de la Novorossiysk și a luat curs spre Sevastopol.

În timpul traversării mării, echipajul submarinului a executat un exercițiu de căutare, descoperire și escortare a unui submarin al adversarului convențional, după care a trecut la atac, executând lansarea unei torpile.

Pe timpul exercițiului, o atenție deosebită a fost acordată acțiunilor practice ale operatorilor de la sistemele hidroacustice, fiind evaluate deprinderile acestora pentru descoperirea și clasificarea țintelor submarine și de la suprafața apei, ținând cont de factorul timp, precum și precizia indicării țintelor pentru întrebuințarea armamentelor.

De asemenea, echipajul submarinului a desfășurat, pe timpul traversării mării, o serie de exerciții interne privind lupta pentru vitalitatea navei, organizarea activităților zilnice și organizarea asigurării navigației în imersiune și la suprafața apei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN, patru se află în Marea Neagră (Novorossiysk, Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino), iar alte două îndeplinesc misiuni în portul Tartus din Siria și în estul Mării Mediterane (Krasnodar și Stary Oskol).

Submarinele din Marea Neagră sunt dislocate la Sevastopol și Novorossiysk, de unde desfășoară activități de pregătire pentru luptă pe mare.

Aducerea submarinului Rostov pe Don de la Novorossiysk la Sevastopol este una normală, ținând cont de faptul că acestea se deplasează frecvent între cele două Baze Navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s