Forțe și mijloace din sudul Federației Ruse au desfășurat un antrenament de apărare antiaeriană în Crimeea

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.05.2019, forțele de serviciu ale aviației și apărării antiaeriene au desfășurat misiuni de instrucție și luptă pentru distrugerea unui avion de cercetare strain, care a încălcat granița de stat a Federației Ruse în spațiul aerian situat deasupra Peninsulei Crimeea.

La antrenamentul comun de interzicere a încălcării graniței de stat în spațiul aerian, forțe ale Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au întrebuințat tactica denumită “Zidul”.

Comandamentul întrunit a condus mijloace de cercetare radio și de apărare antiaeriană, peste 30 de nave de luptă, șase divizioane de rachete de coastă Bal și Bastion, precum și 35 de avioane ale Aviației Operativ-Tactice.

Într-o concepție tactică unică, la antrenament au acționat și subunități de război electronic și de Protecție RCB (de radiații, chimică și biologică). Specialiștii în război electronic au întrebuințat aparate de zbor fără pilot pentru executarea cercetării aeriene. În acest timp, subunitățile de Protecție RCB au asigurat mascarea complexelor de rachete și artilerie de coastă și a mijloacelor de apărare antiaeriană aflate în pozițiile de start.

Antrenamentul comun al forțelor și mijloacelor de apărare antiaeriană a fost executat în cadrul verificării nivelului de pregătire pentru luptă al unităților de aviație din Crimeea.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile desfășurate de forțe și mijloace ale Regiunii Militare Sud în Crimeea sunt foarte complexe și au o amploare ridicată.

Verificarea nivelului de pregătire pentru luptă ar putea să fie doar un pretext pentru menținerea forțelor în stare de alertă.

Nu este exclus ca partea rusă să dețină informații referitoare la eventuale acțiuni ostile sau de provocare pregătite de forțe ale Ucrainei sau ale unor state membre NATO în zona Peninsulei Crimeea, deși, deocamdată, în spațiul public nu există niciun fel de indicii în acest sens.

Este adevărat că în zona Mării Negre, Mării Egee și Mării Mediterane se află în curs de desfășurare cel mai mare exercițiu din istorie al Forțelor Navale ale Turciei. Însă, ținând cont de cursul ascendant înregistrat în ultima perioadă în relațiile ruso-turce, este puțin probabil ca Federația Rusă să se simtă amenințată de către acesta.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s