În Crimeea, a fost executat un exercițiu de respingere a unui atac cu rachete al adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.05.2019, piloți ai avioanelor de vânătoare de tip Su-27SM3 aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, care au evoluat la altitudini extrem de joase, au desfășurat activități de interceptare a rachetelor de croazieră, în spațiul aerian situat deasupra litoralului Peninsulei Crimeea.

Zborurile au fost executate în cadrul unui antrenament comun cu grupări navale, complexe de apărare antiaeriană și mijloace de cercetare prin radiolocație ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

În scopul descoperirii și distrugerii rachetelor de croazieră ale adversarului convențional în zona navală, la ordinul comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, apărarea antiaeriană și flota execută misiuni de instrucție și luptă într-un sistem comun al așa-numitei “granițe antirachetă“.

“Sistemul de conducere constituit în interiorul grupării intercategorii trebuie să garanteze eficiența la distanță maximă și să asigure acoperirea integrală a acvatoriului Mării Negre“, a declarat Aleksandr Dvornikov.

La antrenamentul comun de respingere a unui atac cu rachete au participat două patrule de avioane de vânătoare Su-27SM3 și bombardiere Su-24M, radare și complexe de apărare antiaeriană ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, precum și aproximativ 30 de nave și vedete ale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este pentru a doua zi consecutiv în care se dessfășoară exerciții de apărare a spațiului aerian și litoralului Peninsulei Crimeea.

Pe 15.05.2019, Aviația Regiunii Militare Sud a respins un atac aerian asupra Crimeii, precum și debarcarea desantului maritim și aerian al adversarului convențional.

Pe 16.05.2019, Aviației i s-au alăturat mijloacele de apărare antiaeriană și navele de luptă ale FRMN.

Exercițiile vor continua și pe 17.05.2019. Probabil, activitățile fac parte dintr-o verificare a nivelului de pregătire pentru luptă al forțelor și mijloacelor Regiunii Militare Sud pentru apărarea Peninsulei Crimeea.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s