Zbor de cercetare pe timp de noapte al unei drone americane în Marea Neagră

Din datele de monitorizare a surselor de aviație occidentale rezultă că, în noaptea de 16/17.05.2019, un aparat de zbor fără pilot strategic RQ-4B Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un zbor de cercetare de mai multe ore în apropierea Peninsulei Crimeea și a Ținutului Krasnodar.

Zborul dronei cu numărul de bord 10-2043 și indicativul FORTE10, care a decolat de la Baza Aerriană Sigonella din Insula italiană Sicilia, a început pe 16.05.2019, la ora 23.15 (ora Moscovei) și a durat timp de cinci ore. Traiectul de zbor a pornit de la extremitatea vestică a Peninsulei Crimeea, a continuat prin sudul litoralului, sudul Strâmtorii Kerci și de-a lungul Ținutului Krasnodar, până la Tuapse. În total, aceasta a efectuat cel puțin patru treceri de-a lungul litoralului rusesc la Marea Neagră.

Zborul a fost efectuat la o altitudine de 15.000 de metri deasupra apelor internaționale din Marea Neagră. Drona s-a apropiat de litoralul Federației Ruse la distanțe de 35-45 de kilometri.

Resursele de monitorizare au informat că este pentru prima dată când o dronă americană efectuează un zbor cu o durată atât de mare pe timp de noapte la granițele rusești din Marea Neagră.

Joi, aceeași dronă americană, cu numărul de bord 10-2043, a efectuat, timp de patru ore, un zbor de cercetare de-a lungul liniei de demarcație din Donbas. În timpul îndeplinirii misiunilor, drona a trecut de șase ori, la distanțe cuprinse între 38 și 57 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belgorod, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

De la începutul lunii mai, la granițele Federației Ruse din Marea Neagră au fost executate șase zboruri cu mijloace aeriene de cercetare americane. Astfel, patru zboruri au fost efectuate cu drone RQ-4B Global Hawk, unul cu un avion de cercetare radioelectronică RC-135V și unul cu un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Forțele Aeriene și Forțele Navale ale SUA continuă să desfășoare misiuni de cercetare aeriană în regim intensificat la granițele Federației Ruse sau în apropierea bazelor militare ruse din străinătate. Acestea sunt executate cu cele trei tipuri de mijloace aeriene menționate mai sus, în zona Mării Negre, Mării Mediterane, Mării Baltice și în estul Ucrainei.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s