Echipajele submarinelor Veliky Novgorod și Kolpino ale FRMN au executat exerciții pentru vitalitatea navei

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 17.05.2019, echipajele submarinelor diesel-electrice Veliky Novgorod și Kolpino din compunera marii unități de submarine a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat exerciții de luptă pentu vitalitatea navei.

Potrivit planului exercițiului, în timpul staționării la dană în punctul de dislocare, în unul dintre compartimentele submarinului a izbucnit un incendiu, a fost dată alarma, iar echipele de avarie au trecut la îndeplinirea misiunilor de luptă pentru vitalitatea navei.

În timpul exercițiului, echipajele au îndeplinit normative de ermetizare a compartimentului avariat, de îmbrăcare a costumelor de protecție, de localizare și stingere a incendiilor. De asemenea, a fost exersată cooperarea între personalul compartimentului avariat și postul de comandă central.

Exercițiile de luptă pentru vitalitatea navei reprezintă un element obligatoriu pentru pregătirea echipajelor submarinelor și navelor de suprafață ale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele Veliky Novgorod și Kolpino aparțin Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Deși au fost introduse în dotarea FRMN în anul 2016, cele două submarine au venit în Marea Neagră în prima parte a acestui an. Începând din luna septembrie 2017, submarinele au îndeplinit misiuni în estul Mării Mediterane și în portul Tartus din Siria.

Submarinul Veliky Novgorod a ajuns pentru prima dată la Novorossiysk pe 03.04.2019, iar Kolpino pe 03.05.2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s