Președintele rus, Vladimir Putin, va încheia seria consultărilor tradiționale pe probleme militare

Agenția de presă rusă Interfax a informat că, pe 17.05.2019, președintele Vladimir Putin va încheia seria de consultări pe probleme militare, care se desfășoară, în mod tradițional, la Soci.

Începând de acum șapte ani, Vladimir Putin se întâlnește, de două ori pe an, o dată primăvara și o dată toamna, cu reprezentanți ai Ministerului Apărării și Complexului Militar Industrial.

În acest an, președintele a schimbat formatul consfătuirilor. Luni, la prima întâlnire, Vladimir Putin a spus că întreaga serie de consultări va fi dedicată unei singure categorii de Forțe Armate.

Noul format al întâlnirilor prevede, de asemenea, ca președintele să execute, împreună cu conducerea Ministerului Apărării, vizite în unități militare și centre de instrucție relevante, precum și în întreprinderi ale Complexului Militar Industrial, unde se fabrică principalele produse militare pentru categoria de FA căreia îi sunt dedicate consultările.

Astfel, la întâlnirile din luna mai, Vladimir Putin a ales ca temă dezvoltarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Luni, președintele a vizitat Întreprinderea de Aviație din Kazan, unde sunt produse și modernizate avioanele strategice Tu-160 și alte sisteme pentru Aviația cu rază lungă de acțiune.

Marți, Vladimir Putin a vizitat Centrul de stat pentru teste de zbor din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan), care este cele mai mare centru al Forțelor Aerocosmice. Aici, șeful statului s-a interest de o serie de avioane de perspectivă, precum Su-57, MiG-35, MiG-31K (cu rachete Kinzhal), Su-35, Su-30SM, MiG-31BM sau MiG-29K.

Miercuri, președintele a desfășurat o consfătuire privind dezvoltarea Aviației Militare, la care a anunțat că, în scurt timp, va fi încheiat un contract pentru achiziționarea până în 2027 a 76 de avioane de vânătoare Su-57.

Joi, a fost organizată o consfătuire privind perspectivele de dezvoltare a grupării orbitale a Forțelor Aerocosmice. Cu această ocazie s-a constatat că, în ultimii șase ani, a fost perfecționată gruparea orbitală de aparate cosmice cu destinație militară sau cu dublă întrebuințare (civilă și militară). Astfel, compunerea acesteia a fost refăcută în proporție de 80% și a crescut de 1,5 ori.

Vineri va fi făcut un bilanț al consfătuirilor, care va rezuma problemele dezvoltării Forțelor Aerocosmice.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s