Nava purtătoare de rachete Veliky Ustiug a Flotilei ruse din Marea Caspică a sosit la Sevastopol

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 03.06.2019, citând o sursă aparținând structurilor de forță din Crimeea, că nava mică purtătoare de rachete Veliky Ustiug a Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) a trecut, pentru a doua oară de când se află în serviciul de luptă, din Marea Caspică în Marea Neagră.  

“Nava Veliky Ustiug, care este purtătoare de rachete de tip Kalibr, a efectuat transferul pe apele interne și, în prezent, se află la Sevastopol”, a precizat sursa.

Aceasta nu a exclus faptul ca, la fel ca în 2018, în continuare nava Veliky Ustiug să se îndrepte spre Marea Mediterană.

În anul 2018, două nave mici purtătoare de rachete ale FRMC, Veliky Ustiug și Grad Sviyazhsk, au îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană.

În anul 2015, nava mică purtătoare de rachete Veliky Ustiug, împreună cu alte nave ale FRMC, a lansat, în două rânduri, atacuri cu rachete din acvatoriul Mării Caspice asupra unor ținte ale teroriștilor din Siria.

Nava mică purtătoare de rachete Veliky Ustiug este a treia navă Proiect 21631 și a doua din producția de serie. Dotarea principală a acesteia este reprezentată de complexul de rachete Kalibr-NK.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele FRMC continuă să iasă pe canalul Volga-Don din Marea Caspică în Marea Azov și, ulterior, în Marea Neagră.

Această procedură a fost folosită pentru prima dată în anul 2018, mai multe nave ale FRMC folosind transferul pe apele interne pentru a desfășura activități în Marea Azov, Marea Neagră și Marea Mediterană.

În acest fel, navele FRMC sunt aduse în sprijinul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) pentru a întări dispozitivele navale din zonele de responsabilitate ale acesteia.

FRMC dispune de patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, respectiv trei nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631 (Grad Sviyazhsk, Veliky Ustiug și Uglici) și fregata Daghestan. Toate aceste nave au întrebuințat complexele de rachete Kalibr în timpul operației din Siria.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s