Navele FRMN au parcurs 85.000 de mile marine de la începutul anului de instrucție

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 04.06.2019, că, în perioada de instrucție de iarnă a anului de instrucție 2019, navele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au îndeplinit 70% din planul anual de navigație.

Echipajele navelor de suprafață au parcurs aproximativ 85.000 de mile marine, iar Forțele de Submarine ale flotei au depășit deja planul anual de navigație. Echipajele submarinelor au parcurs deja peste 13.000 de mile marine.

A crescut în mod semnificativ și numărul activităților de pregătire pentru luptă îndeplinite. Navele au executat peste 90 de trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene, navale și de coastă, ceea ce reprezintă o depășire cu 28% a acestui indicator față de perioada similară a anului trecut.

Cei mai buni indicatori la pregătirea de artilerie i-a obținut echipajul navei mici purtătoare de artilerie Orekhovo-Zuevo.

De asemenea, în comparație cu perioada de instrucție de iarnă a anului 2018, a crescut de 3,5 ori timpul de lucru al navelor de luptă antisubmarin cu submarinele și de două ori cel al submarinelor între ele.

În perioada de instrucție de iarnă, toate misiunile trasate FRMN în zona de responsabilitate din Marea Neagră și Marea Mediterană au fost îndeplinite, cu succes.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Datele prezentate mai sus fac parte, probabil, din bilanțul perioadei de instrucție de iarnă, despre care nu au fost furnizate alte informații până în prezent.

În comparație cu anii trecuți se constată o intensificare a activităților de pregătire pentru luptă ale componentei navale a FRMN, care, în opinia mea, are două motivații principale: evoluția situației de securitate din Regiunea Mării Negre și creșterea ponderii navelor și submarinelor noi, care permite mărirea numărului ieșirilor pe mare.

În ceea ce privește submarinele, a fost intensificată mișcarea acestora, atât în Marea Neagră, cât și în Marea Mediterană. În această perioadă, a fost efectuată înlocuirea celor două submarine din portul Tartus din Siria, care îndeplinesc misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană. Astfel, submarinele Veliky Novgorod și Kolpino au venit în Marea Neagră la Sevastopol și Novorossiysk, iar submarinele Stary Oskol și Krasnodar au fost deplasate de la Sevastopol la Tartus. În același timp, a crescut numărul ieșirilor pe mare ale submarinelor FRMN, care au desfășurat activități de pregătire comune cu nave de luptă și cu Aviația navală.

În ceea ce privește navele de suprafață, trebuie spus faptul că multe activități de pregătire pentru luptă nu au avut un caracter planificat, deși acest lucru nu a fost recunoscut de reprezentanții ruși. O parte dintre acestea au reprezentat reacții la activitățile desfășurate în Marea Neagră de nave sau de grupări navale ale NATO. În consecință, unele nave au participat la monitorizarea prezenței navale a navelor străine în Marea Neagră, iar altele au desfășurat acțiuni de instrucție în contrapartidă.

Este foarte probabil ca acest trend să fie menținut și în cursul perioadei de instrucție de vară, iar la sfârșitul anului de instrucție să se înregistreze indicatori record față de anii anteriori. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără modernizarea înzestrării FRMN realizată în ultimii patru-cinci ani, în care au fost primite în dotare 12 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr (șase nave de suprafață și șase submarine).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s