Aviația din vestul Federației Ruse va primi un nou lot de avioane de vânătoare Su-35S

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 07.06.2019, că regimentul de aviație de vânătoare din Regiunea Tver al Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană va primi un nou lot de avioane de vânătoare Su-35S de generație 4++.

Avioanele vor fi livrate de întreprinderea producătoare din Komsomolsk pe Amur, potrivit planului privind comenzile de stat pentru apărare. Pentru recepția tehnică a aeronavelor, specialiști din cadrul regimentului se vor deplasa la întreprindere.

Anterior, piloții regimentului au efectuat stagii de pregătire la Centrul pentru întrebuințare în luptă și recalificarea personalului Navigant de la Lipetsk, unde, timp de câteva luni, și-au perfecționat deprinderile pe simulatoare moderne complexe, învățând să execute figuri complicate de pilotaj, la diverse viteze și sarcini maxime.

Su-35 este un avion de vânătoare multirol, supermanevrabil, de generația 4++, cu motoare cu controlul vectorului de împingere.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noile avioane de vânătoare Su-35S vor fi introduse în înzestrarea Regimentului 790 Aviație de Vânătoare – Hotilovo, al Diviziei 105 Aviație Mixtă al Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg. În prezent, acesta dispune de două escadrile de avioane de vânătoare-interceptare modernizate de tip MiG-31BM/BSM și o escadrilă de avioane de vânătoare Su-27SM.

Înlocuirea avioanelor Su-27 cu avioane Su-35S a început în anul 2018, când regimentul a primit patru aeronave de generație 4++. Pe 09.01.2019, regimentul a mai primit două avioane de acest tip și, în acest fel, acesta dispune deja de șase avioane Su-35S.

Probabil, noul lot de avioane va fi format din patru aeronave de tip Su-35S.

În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de 78 de avioane de vânătoare Su-35S. Regimentul de la Hotilovo este al patrulea regiment dotat cu avioane de acest tip. Anterior, avioanele Su-35S au fost introduse în dotarea Centrul 929 Teste de Stat – Ahtubinsk (o escadrilă), Regimentului 23 Aviație Vânătoare – Dzemgi (două escadrile), Regimentului 22 Aviație Vânătoare – Centralnaia Uglovaia (o escadrilă) și Regimentului 159 Aviație Vânătoare – Besovets (două escadrile).

Este de remarcat faptul că, deocamdată, avioanele de vânătoare Su-35S au fost livrate doar Regiunilor Militare Est și Vest.

Avioanele de generația 4++ au fost întrebuințate deja în misiuni reale de luptă, fiind folosite în operația contrateroristă din Siria.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s