Trei nave ruse vor monitoriza exercițiul Baltops-2019 executat de NATO în Marea Baltică

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 08.06.2019, citând o sursă militaro-diplomatică, despre monitorizarea de către forțe și mijloace de cercetare ale Flotei din Marea Baltică, precum și de către nave de luptă, a exercițiului naval al NATO cu denumirea Baltops-2019, care va începe pe 09 iunie în acvatoriul Mării Baltice.

“Manevrele NATO vor fi urmărite, concomitent, de corvetele Stoiky și Boiky, precum și de nava mică purtătoare de rachete Liven. De asemenea, vor fi implicate mijloace de cercetare”, a precizat sursa.

Exercițiul Baltops-2019 se va desfășura în perioada 09-21 iunie. La acesta vor participa până la 40 de nave de suprafață și submarine, precum și aproximativ 40 de aparate de zbor din 18 state. Pentru prima dată, la exercițiu vor participa și nave aparținând Flotei a II-a a SUA, care a fost refăcută în 2018.

Statul major al exercițiului se va afla pe nava de comandament a Flotei a VI-a a SUA, Mount Whitney, care a intrat în Marea Baltică pe 30 mai.

La sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, la acest exercițiu au participat și nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Baltică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul anual Baltops este unul dintre exercițiile consacrate ale NATO, care se desfășoară încă din perioada fostei URSS.

Probabil că, pe lângă monitorizarea activităților desfășurate în cadrul exercițiului, forțele și mijloacele Flotei ruse din Marea Baltică vor executa o serie de exerciții în contrapartidă.

Este posibil ca zona de desfășurare a exercițiului să fie survolată de bombardiere ale Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s