Grupări navale ale Flotei ruse din Marea Baltică au ieșit pe mare pentru desfășurarea de exerciții navale

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.06.2019, că mai multe grupări navale aparținând Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) au ieșit în poligoane maritime din Marea Baltică, pentru executarea unor exerciții tactice planificate.

Grupări navele de căutare și asalt și grupări navale de asalt, formate din corvetele Boiky și Stoiky, navele mici purtătoare de rachete Serpukhov, Zeleny Dol, Liven, Passat și nava antisubmarin Aleksin, vor desfășura activități de asigurare antisubmarin și vor executa atacuri cu rachete asupra navelor adversarului convențional. De asemenea, navele vor execua trageri de artilerie și lansări de torpile în poligoanele navale ale flotei, precum și trageri asupra unor ținte aeriene și navale de diverse complexități.

În timpul ieșirii planificate pe mare, echipajele navelor vor îndeplini misiuni de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului, vor executa lansări electronice de rchete și vor respinge un atac masiv al aviației.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate în Marea Baltică nu au un caracter planificat, cu toate că reprezentanții ruși susțin altceva.

Cu siguranță acestea sunt organizate în contrapartidă la exercițiul NATO Baltops-2019, care se desfășoară în Marea Baltică, în perioada 09-21 iunie. La acesta participă până la 40 de nave de suprafață și submarine, precum și aproximativ 40 de aparate de zbor din 18 state.

Prezența forțelor și mijloacelor NATO în Marea Baltică oferă FRMB ocazia de a desfășura activități de pregătire pentru luptă în condiții reale, întrebuințând navele, submarinele și avioanele adverse în calitate de ținte.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s