Un avion rusesc A-50 monitorizează situația aeriană deasupra Mării Negre, pe fondul unor exerciții NATO

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.06.2019, un avion de descoperire la distanță prin radiolocație de tip A-50 al Forțelor Aerocosmice a fost redislocat pe un aerodrom operativ din Ținutul Krasnodar.

După alimentarea avionului cu combustibil, echipajul acestuia a început îndeplinirea de misiuni de control asupra situației aeriene în zona de graniță a Federației Ruse, deasupra litoralului de la Marea Neagră din Crimeea și zona Kuban a Ținutului Krasnodar.

În spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre, avionul A-50 a fost escortat de avioane de vânătoare Su-27SM3 aparținând Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud.

Zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au loc pe fondul unor exerciții de amploare ale NATO, care se desfășoară pe teritoriile unor state riverane Mării Negre.

Controlul situației aeriene cu mijloace de descoperire la distanță prin radiolocație permite împiedicarea unor posibile incidente cu participarea navelor și avioanelor civile, care ar putea ajunge accidental în zona exercițiilor NATO.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aeronava rusă monitorizează situația aeriană din partea de est a României și Bulgariei, unde sunt în curs de desfășurare exercițiile naționale și multinaționale Saber Guardian-2019, Shabla-2019, Strike Back-2019 și Swift Response-2019.

Începând din 31.05.2019, fregata Smetlivy a Flotei ruse din Marea Neagră s-a deplasat în zona coastelor Bulgariei pentru monitorizarea exercițiilor.

Avionul A-50 aparține Regimentului 144 Aviație – Ivanovo din cadrul Diviziei 12 Aviație Militară de Transport – Tver.

Acesta a fost redislocat pe aerodromul Krymsk, unde se află dislocate și avioanele de tip Su-27SM3 ale Regimentului 3 Aviație de Vânătoare al Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk, ce asigură sprijinul aerian pentru aeronava AWACS.

Surse: mil.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s