Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN se deplasează către Marea Baltică

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.06.2019, nava de partulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră a ieșit din Sevastopol și a început deplasarea către Flota din Marea Baltică, unde va participa la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg.

În timpul transferului interflote, echipajul navei va parcurge peste 5.000 de mile marine și va traversa Mările Neagră, Marmara, Egee, Mediterană, Nordului și Baltică, precum și parțial Oceanul Atlantic.

Nava de patrulare Vasili Bykov este prima navă Proiect 22160, fiind construită la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk. Nava a fost lansată la apă în anul 2017 și a fost introdusă în dotarea FRMN în luna decembrie 2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Parada Navală Principală se desfășoară în fiecare an la Sankt Petersburg, cu ocazia Zilei Forțelor Navale, care este sărbătorită în ultima duminică din luna iunie. În 2018, festivitățile au fost organizate pe 29 iunie, iar înacest an vor avea loc pe 28 iunie.

De regulă, la paradă participă nave de luptă și auxiliare de la Flota din Marea Baltică, Flota de Nord și Flota din Marea Neagră.

Pe lângă participarea la festivitățile de Ziua Forțelor Navale, navele de luptă desfășoară și o serie de exerciții comune în Marea Baltică.

Ținând cont de perioada mare până pe 28 iunie, este posibil ca nava de patrulare Vasili Bykov să desfășoare și misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Nava Vasili Bykov aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

A doua navă de patrulare Proiect 22160, Dmitri Rogachev, urmează să fie introdusă în aceste zile în dotarea FRMN, posibil chiar pe 10.06.2019. Nava va face parte tot din Brigada 184 Nave Pază Raion Maritim, în care va fi format un grup tactic de nave purtătoare de rachete.

Navele Proiect 22160 sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s