În vestul Federației Ruse, va fi înființat încă un regiment de tancuri

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.06.2019, că, în Regiunea Smolensk, va fi înființat încă un regiment de tancuri.

“Regimentul de tancuri va fi înființat în compunerea unei armate de arme întrunite a Regiunii Militare Vest (Armata 20). Noua unitate militară va fi creată pe baza unui batalion de tancuri dislocat în Regiunea Smolensk. Regimentul va fi destinat să întărească posibilitățile de luptă ale unei divizii de infanterie motorizată”, se arată în comunicatul de presă.

Serviciul de presă a menționat că, până la 01.12.2019, vor fi încheiate toate activitățile pregătitoare.

“În dotarea subunităților regimentului vor intra categorii de tehnică modernă, precum tancuri T-72BA, mașini de luptă ale infanteriei BMP-2, precum și mijloace de apărare antiaeriană, cercetare, geniu, asigurare logistică, tehnică și medicală”, au anunțat reprezentanții regiunii.

Armata 20 arme întrunite este una dintre cele mai mari armate formate în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Statul major al armatei se află la Voronezh. Trupele armatei sunt dislocate în Regiunile Voronezh, Kursk, Smolensk și Bryansk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noul regiment de tancuri va fi operaționalizat, până la 01.12.2019, în cadrul Diviziei 144 Infanterie Moto a Armatei 20 arme întrunite – Voronezh, care este dislocată la Smolensk și Elnya.

Divizia a fost formată, în perioada 2016-2017, pe baza Brigăzii 28 Infanterie Moto. Forțele principale ale diviziei sunt reprezentate de două regimente de infanterie moto și un regiment de tancuri. Regimentul 488 Infanterie Moto – Klintsy (Regiunea Bryansk) și Regimentul 182 Infanterie Moto – Zaymische (Regiunea Bryansk) au căte trei batalioane de infanterie moto și un batalion de tancuri, iar Regimentul 228 Tancuri – Elnya (Regiunea Bryansk) include trei batalioane de tancuri și un batalion de infanterie moto.

Probabil, noul regiment de tancuri va fi format pe baza unui batalion de tancuri aparținând Regimentului 228 Tancuri – Elnya.

Este de remarcat faptul că Armata 20 arme întrunite – Voronezh asigură, prin cele două divizii de infanterie moto de la Boguchar și Elnya, o mare parte a frontierei din nord-vestul Ucrainei. Cu toate că noul regiment de tancuri va fi format la granița cu Republica Belarus, acesta va întări Divizia 144 Infanterie Moto, care, în cazul unui eventual conflict cu Ucraina, va acționa pe direcția Chernigov.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s