Ministerul rus al Apărării va achiziționa în paralel avioane de vânătoare Su-35S și Su-57

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 10.06.2019, citând o sursă din mediul militar, că Ministerul rus al Apărării va continua cumpărarea de avioane de vânătoare Su-35S și după finalizarea actualului contract, în paralel cu achiziționarea de avioane de generația a cincea Su-57.

“Cumpărarea de avioane Su-35S va continua și după finalizarea contractului actual, fără să fie influențată de comanda pentru noile avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57. Capacitatea existentă este suficientă pentru a produce în paralel ambele tipuri de avioane”, a precizat sursa.

Anterior, președintle rus, Vladimir Putin, a anunțat că, până în anul 2028, vor fi reînzestrate complet cu avioane de perspectivă Su-57 trei regimente de aviație ale Forțelor Aerocosmice. Acesta a menționat că, în perioada următoare, va fi încheiat un contract pentru achiziționarea a 76 de avioane de vânătoare noi de tip Su-57.

Primul contract pentru achiziționarea a 48 de avioane de vânătoare Su-35S a fost îndeplinit la sfârșitul anului 2015, când a fost încheiat un nou contract, pentru alte 50 de avioane de acest tip. Potrivit declarațiilor adjunctului ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, al doilea contract va fi onorat până la sfârșitul anului viitor, Forțele Aerocosmice urmând să mai primească 20 de avioane de generație 4++.

Avionul Su-57, cunoscut anterior ca PAK FA sau T-50, este un avion de vânătoare rusesc de generația a cincea. Primul zbor al avionului a fost efectuat în anul 2010. Primele avioane din producția de serie urmează să fie livrate Forțelor Aerocosmice în anul 2019. Combinația dintre manevrabilitatea ridicată și capacitatea de a efectua zboruri supersonice, precum și complexul modern de echipamente de la bord și vizibilitatea redusă pe radare asigură superioritatea avionului Su-57 față de concurenții săi.

Su-35S este un avion de vânătoare multirol supermanevrabil de generație 4++. Acesta a efectuat primul zbor în anul 2008, iar în înzestrare a fost introdus în februarie 2014.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ambele tipuri de avioane sunt produse de Întreprinderea de Aviație din Komsomolsk pe Amur și din această cauză se pune problema capacității de producție pentru exploatarea avioanelor în paralel.

Însă, Forțele Aerocosmice dispun deja de 78 de avioane de vânătoare de tip Su-35S, ceea ce înseamnă că, după o perioadă de încă doi-trei ani cu ritmul actual de producere a 10 avioane pe an, tempoul livrărilor poate fi încetinit. Pe de altă parte, până în anul 2023, producția de avioane Su-57 va fi redusă, ținând cont de faptul că primele aparate vor fi livrate cu motoare pentru etapa întâi, urmând că ulterior să crească ritmul producerii acestora. Astfel că, producerea și exploatarea în paralel a celor două tipuri de avioane nu va reprezenta nicio problemă.

În urma implementării primelor două contracte pentru achiziționarea a 98 de avioane de vânătoare Su-35S se va încheia reînzestrarea a patru regimente de aviație din Regiunile Militare Est și Vest. Cel mai probabil, ulterior se va trece la dotarea cu avioane de acest tip cel puțin a unui regiment de aviație din Regiunea Militară Sud.

Ținând cont de faptul că și primele avioane Su-57 vor fi aduse tot în sudul Federației Ruse, se poate aprecia că pe termen mediu și lung, în Regiunea Militară Sud va fi formată o grupare redutabilă a Aviației de Vânătoare. Pe lângă noile avioane de generația a cincea Su-57, în regiune se vor afla trei tipuri de avioane de vânătoare de generație 4++, respectiv Su-30SM, Su-30M2 și Su-35S. La acestea trebuie adăugate și cele 36 de avioane de vânătoare-bombardament Su-34, de generație 4++, aflate în dotarea celor trei escadrile ale regimentului de aviație din Monchegorsk. De asemenea, pentru a întregi imaginea forței Aviației de Vânătoare din sudul Federației Ruse, vor trebui menționate și cele 24 de avioane modernizate Su-27SM3 existente în dotarea celor două escadrile ale regimentului din Krymsk.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s