Peste 100 de avioane și elicoptere vor participa la exerciții în sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 17.06.2019, că, în perioada 17-21 iunie, peste 100 de avioane și elicoptere vor participa la exerciții în sudul Federației Ruse.

“În timpul unui exercițiu de comandament și stat major al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană din cadrul Regiunii Militare Sud, peste 100 de avioane și elicoptere vor participa la diverse episoade tactice”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit planului manevrelor, Aviația va fi scoasă de sub atacul adversarului de pe aerodromurile de bază. Avioanele vor respinge atacul cu rachete al adversarului conventional, după care vor executa un atac aerian de răspuns.

De, asemenea, în timpul exercițiului, unități de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Sud vor executa lansări practice de rachete antiaeriene, cu complexe S-300.

“La exercițiul de comandament și stat major vor participa și mari unități și unități de apărare antiaeriană, care vor executa lansări practice cu complexele de rachete antiaeriene S-300 și cu complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1, în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan”, se precizează în comunicatul de presă.

Exercițiul de comandament și stat major se va desfășura pe 10 aerodromuri din Regiunea Militară Sud. În cinci poligoane de aviație, vor fi efectuate lansări de bombe și de rachete dirijate și nedirijate.

În comunicatul de presă se mai arată că: “persoanele din conducerea exercițiului vor evalua pregătirea forțelor de serviciu ale diviziilor de aviație aparținând Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, dislocate în Regiunile Rostov și Volgograd, Ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și în Crimeea”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de comandament și stat major care va începe astăzi în sudul Federației Ruse reprezintă prima activitate de pregătire pentru luptă de amploare desfășurată în timpul perioadei de instrucție de vară.

Este de remarcat faptul că, deși vorbim despre un exercițiu de comandament și stat major, care ar trebui să se desfășoare mai mult pe hărți și calculatoare în punctele de comandă, acesta include totuși o importantă componentă practică, pe aerodromurile și în poligoanele Regiunii Militare Sud.

Probabil că, la exercițiu vor participa toate structurile Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, care include mari unități și unități militare de aviație și de apărare antiaeriană. Aviația este formată din trei divizii de aviație mixtă, din care una în Crimeea, cu 10 regimente de aviație, precum și o brigadă și două regimente de elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre. De asemenea, din aceasta fac parte și două baze aeriene, din care una este dislocată în Armenia. Apărarea antiaeriană este formată din două divizii de apărare antiaeriană, din care una în Crimeea. În structura diviziilor se află cinci regimente de rachete antiaeriene și trei regimente radiotehnice.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s