Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit primele avioane de vânătoare MiG-35

Directorul general al corporației MiG și vicepreședinte al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), Ilia Tarasenko, a declarat, pe 17.06.2019, la salonul aviacosmic de la Le Bourget din Franța, că primele două avioane de vânătoare MiG-35 au fost predate Forțelor Aerocosmice pentru testare.

“Într-adevăr, primele avioane au fost predate, iar noi ne îndeplinim contractul la timp”, a precizat Tarasenko.

Potrivit delarațiilor acestuia, alte patru avioane MiG-35 vor fi predate Forțelor Aerocosmice, până la sfârșitul anului 2019.

MiG-35 este un avion de vânătoare nou, de generație 4++, care a fost dezvoltat pe baza avioanelor MiG-29K/Kub și MiG-29M/M2. Testele de zbor și prezentarea internațională a aeronavei au început în luna ianuarie 2017. În același an, în luna decembrie, au fost încheiate testele de uzină.

Avionul de vânătoare este proiectat să lucreze în zone de conflict armat de mare intensitate, în condițiile existenței unui sistem întărit și eșalonat de apărare antiaeriană al adversarului. Acesta este capabil să îndeplinească misiuni complexe, multirol, în condițiile unei situații tactice și operative în continuă schimbare deasupra câmpului de luptă, și să distrugă ținte aeriene, terestre și de la suprafața apei.

Primul contract pentru livrarea a șase avioane MiG-35, până în anul 2023, a fost semnat de către adjunctul ministrului apărării Aleksei Krivoruchko și șeful OAK, Iuri Sliusar, pe 22 august 2018, la forumul Armata-2018 desfășurat la Kubinka, lângă Moscova.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, primele avioane de vânătoare de tip MiG-35 au fost predate Centrului 929 pentru teste de zbor al Forțelor Aeriene de la Akhtubinsk.

Este posibil ca următoarele avioane de acest tip să fie introduse în dotarea Centrului 4 pentru pregătirea și recalificarea personalului navigant al Forțelor Aeriene de la Lipetsk.

Surse: tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s