Verificare inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor din centrul Federației Ruse

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că, pe 24.06.2019, la ordinul comandantului suprem al Forțelor Armate, președintele Vladimir Putin, a început o verificare inopinată a nivelului de pregătire al Trupelor Regiunii Militare Centru.

În cadrul unei consfătuiri cu conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse, Serghei Șoigu a precizat că: “Astăzi, în conformitate cu ordinul comandamtului suprem, a început verificarea inopinată a trupelor și forțelor Regiunii Militare Centru”.

Acesta a menționat că, potrivit planului verificării inopinate, la ora 06.00 (ora Moscovei) au fost trecute la un nivel ridicat de pregătire pentru luptă organele de conducere militară ale Regiunii Militare Centru, o parte din trupele și forțele Regiunilor Militare Sud și Est, mari unități ale Trupelor de Desant Aerian, Aviației Militare de Transport și Aviației cu rază lungă de acțiune. De asemenea, la verificare participă unele mari unități cu subordonare centrală.

“Vor fi executate misiuni de întărire a pazei obirctivelor importante de stat și obiectivelor militare, de apărare antiaeriană, de eliminare a amenințărilor teroriste, precum și de distrugere a formațiunilor înarmate ilegale și altor forțe militare distructive”, a precizat acesta.

Șoigu a spus că verificarea inopinată din Regiunea Militară Centru se va desfășura în perioada 24-28 iunie. În timpul acesteia, vor fi executate peste 50 de exerciții, în peste 35 de poligoane.

“Activitatea este orientată către evaluarea capacității Forțelor Armate de a asigura securitatea militară în Regiunea Asia-Centrală, unde se mențin serioase amenințări cu caracter terrorist”, a declarat ministrul.

Potrivit precizărilor aceestuia, un alt scop al verificării constă în stabilirea nivelului de pregătire al trupelor și forțelor pentru participarea la următorul eveniment important al anului, respectiv exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

Exercițiul Centru se defășoară o dată la patru ani. Ultima dată, acesta a avut loc în anul 2015. În anul 2019, exercițiul va reprezenta principala verificare a pregătirii armatei ruse.

Ministrul a precizat că a ordonat informarea atașaților militari străini despre verificarea inopinată a Trupelor din Regiunea Militară Centru. De această misiune se va ocupa adjunctul ministrului apărării, Aleksandr Fomin.

Reprezentanții Ministerului Apărării au anunțat că la verificare vor participa aproximativ 150.000 de militari și peste 20.000 de unități de armamente și tehnică militară. Între acestea se vor afla 500 de aparate de zbor și 35 de nave de luptă și auxiliare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: De la începutul anului 2019, în Regiunea Militară Centru au fost executate 31 de verificări inopinate, la diferite niveluri.

Acestea au vizat verificarea nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor, în vederea participării la exercițiul de comandament și stat major Centru-2019, care va fi executat în luna septembrie.

Modelul verificărilor inopinate a fost impus de tandemul Putin-Șoigu, în urma numirii aceestuia din urmă în funcția de ministru al apărării, acum șase ani.

În această perioadă, au fost executate, de regulă, câte o verificare inopinată pe an, la nivelul fiecărei Regiuni Militare.

După declanșarea operației militare din Siria, în toamna anului 2005, nu au mai fost executate verificări inopinate de amploare, deoarece trupele se instruiau în condiții reale, pe teritoriul sirian.

Începând din 2017-2018, practica verificărilor inopinate de anvergură a fost reluată, dar numărul acestora a fost redus. În mod normal, au fost executate verificări inopinate cu trupele din Regiunea Militară în care era planificat exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic, care au început cu o săptămână sau două înaintea exercițiului propriu-zis.

În acest an, s-a decis decalarea verificării de exercițiul strategic, probabil, considerându-se că se anulează caracterul inopinat al verificării, dacă aceasta se execută mereu cu puțin timp înaintea începerii exercițiului.

Elementul de noutate al verificării curente îl reprezintă componenta navală a acesteia. După cum este cunoscut, Regiunea Militară Centru nu dispune de flotă proprie. În acest caz, înseamnă că cele 35 de nave de luptă și auxiliare participante la verificare vor proveni de la Regiunile Militare Sud și Est.

Implicarea Forțelor Navale pe direcția strategică Asia Centrală a devenit posibilă în urma introducerii în dotare a rachetelor de croazieră Kalibr, care pot lovi ținte terestre la distanțe mari.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s