FRMN va lansa rachete antinavă cu complexul de coastă Utes dislocat în Peninsula Crimeea

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 04.07.2019, că, pe timpul exercițiului care va dura până pe 12 iulie, militarii Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) vor întrebuința complexul staționar de rachete de coastă Utes dislocat în Munții Crimeii.

“În cadrul exercițiului, echipajele de luptă ale complexului staționar de rachete de coastă Utes va lansa rachete-țintă Progress, la o altitudine de 1.000 de metri și o distanță de 300 de kilometri, care vor fi distruse pe mare cu armamentele de rachete și artilerie ale unui detașament de nave ale FRMN, condus de fregata Amiral Makarov”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit scenariului exercițiului, navele vor distruge rachetele-țintă cu complexele de rachete antiaeriene Shtil și cu instalațiile de artilerie.

Complexul de rachete de coastă Utes a fost produs de compania NPO Mashinostroyenia din Reutov. După integrarea Crimeii în Federația Rusă, la sfârșitul anului 2016, a fost refăcută capacitatea de luptă a complexului de rachete, care se află într-o amenajare subterană protejată.

Complexul Utes este dislocat în Munții Crimeii, la o altitudine de 500-600 de metri deasupra nivelului mării. Acesta întrebuințează racheta de croazieră modernizată de tip P-35. Distrugerea țintelor navale se realizează cu ajutorul unei ogive explozive, cu o greutate de 1.000 de kilograme.

“În prezent, complexul de rachete de coastă Utes, care asigură distrugerea țintelor navale până la o distanță de 300 de kilometri, este capabil să lucreze eficient împreună cu noile complexe de rachete mobile Bastion și Bal, care se află în dotarea brigăzii de rachete de coastă a FRMN”, s-a precizat anterior într-un comunicat de presă al Departamentului asigurare informațională al FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexul staționar de rachete de coastă Utes din Crimeea aparține Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Rachete de Coastă ale FRMN.

Brigada dispune de trei divizioane de rachete, respectiv două divizioane cu complexe mobile Bastion și Bal și un divizion cu complexul staționar Utes.

În prezent, complexul operativ-tactic Utes întrebuințează două tipuri de rachete de croazieră: P-35B și 3M44 Progress.

Ultimele lansări de rachete antinavă cu complexul Utes au fost efectate în luna aprilie 2019. Două rachete antinavă Progress, lansate de complexul de rachete de coastă, au fost distruse cu rachete antiaeriene Shtil de la bordul fregatei Amiral Makarov.

Divizionul de rachete de coastă Utes din cadrul FRMN, care este comandat de locotenent colonel Serghei Slesarev, execută trageri de luptă foarte rar. Acestea sunt foarte costisitoare și necesită un sprijin foarte serios, fiind nevoie de închiderea spațiului aerian și a acvatoriului maritim pe o suprafață de mai multe zeci de kilometri pătrați.

Lansările de rachete din anul 2019 au loc pe fondul unor exerciții desfășurate de statele membre NATO și partenere în Marea Neagră.

În prezent, este în curs de desfășurare exercițiul ucraineano-american Sea Breeze-2019, care va dura până pe 12.07.2019.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s