Nave de luptă ale FRMN au executat elemente de luptă navală în acvatoriul Mării Negre

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.07.2019, în timpul desfășurării unor activități de pregătire pentru luptă planificate, grupări tactice navale aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), formate din navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Mirazh, vedeta purtătoare de rachete Ivanovets, nava mică antisubmarin Suzdalets și navele mari de desant Cezar Kunikov și Azov, au executat un exercițiu cu dublă partidă în acvatoriul Mării Negre.

Echipajele navelor au exersat algoritmi de ducere a luptei navale de către un detașament de nave, cu nave de luptă de suprafață ale adversarului convențional.

Astfel, navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Mirazh, în compunerea unei grupări navale de asalt, au atacat detașamentul de nave format din vedeta purtătoare de rachete Ivanovets, nava mică antisubmarin Suzdalets și navele mari de desant Cezar Kunikov și Azov, care, la rândul lor, au desfășurat acțiuni comune de respingere a atacului adversarului convențional.

Ulterior, echipajele navelor mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Mirazh au executat ieșirea de sub atacul cu rachete al adversarului și au desfășurat atacuri cu armamentul de precizie asupra unor ținte din zona de coastă.

De asemenea, echipajele navelor au desfășurat exerciții de luptă pentru vitalitatea navei, cu acordarea de ajutor unei nave avariate în timpul ducerii acțiunilor de luptă.

După încehierea exercițiilor, navele FRMN vor continua să îndeplinească misiuni în acvatoriul Mării Negre, potrivit planului comandamentului flotei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele de luptă ale FRMN desfășoară activități pe mare, în contrapartidă la exercițiul ucraineano-american Sea Breeze-2019.

Acestea vor continua până pe 12.07.2019, când este planificată și încheierea manevrelor desfășurate de nave de luptă din state membre NATO și partenere, în raioane din nord-vestul Mării Negre.

Probabil, activitățile navelor FRMN se desfășoară în raioane maritime situate în vestul Peninsulei Crimeea.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s