Federația Rusă a început livrarea către Turcia a sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf

Ministerul turc al Apărării a informat că, pe 12.07.2019, Federația Rusă a început să livreze Turciei sistemele de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf.

“În cadrul contractului, pe 12 iulie, a început transferul de materiale pentru primul grup al sistemului regional de apărare antiaeriană și antirachetă cu rază lungă de acțiune S-400, pe aeroportul Myurted”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul ministerului.

Federația Rusă și Turcia au încheiat contractul privind achiziționarea sistemelor de aspărare antiaeriană S-400 încă din anul 2017. Ulterior, SUA s-au pronunțat împotriva tranzacției și au început să amenințe autoritățile de la Ankara cu sanțiuni și alte consecințe pentru cumpărarea de armamente rusești. Cu toate acestea, partea turcă nu a renunțat la contract.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Turcia a comandat patru divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf, suma totală a contractului fiind de 2,5 miliarde de dolari.

Pe 18 februarie, șeful Rosteh, Serghei Cemezov, a precizat că, în anul 2019,  va fi îndeplinit integral contractul de livrare a sistemelor S-400 în Turcia.

În luna iunie 2019, în Federația Rusă, a început pregătirea specialiștilor turci pentru deservirea noii tehnici de luptă.

Foarte probabil, începerea livrărilor va face ca procesul de achiziționare de către partea turcă a sistemelor de apărare antiaeriană rusești șă fie ireversibil. În aceste condiții, SUA vor reduce presiunile asupra Turciei și vor căuta modalități de adaptare la situația creată de un stat membru NATO, care achiziționează echipamente rusești de o asemenea anvergură.

Surse: iz.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s