Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au efectuat o misiune de patrulare în Marea Nordului

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 12.08.2019, două bombardiere strategice Tu-95MS au efectuat un zbor planificat deasupra acvatoriilor Mării Barents, Mării Norvegiei și Mării Nordului.

“Două bombardiere strategice Tu-95MS au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra acvatoriilor Mării Barents, Mării Norvegiei și Mării Nordului. Durata zborului a fost de peste nouă ore”, se arată în comunicatul de presă.

“În anumite etape ale traiectului de zbor, avioanele Aviației cu rază lungă de acțiune au fost însoțite de avioane de vânătoare F-16 aparținând Forțelor Aeriene ale Norvegiei”, au menționat reprezentanții Ministerului Apărării.

Potrivit precizărilor acestora, echipaje ale Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre din Oceanul Arctic, Oceanul Atlantic, Marea Neagră, Marea Baltică și Oceanul Pacific, în strictă conformitate cu regule internaționale de întrebuințare a spațiului aerian, fără să încalce granițele altor state.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele două bombardiere strategice Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Probabil, bombardierele strategice au fost realimentate în aer, deasupra Mării Barents sau Mării Norvegiei, de la un avion cisternă de tip Il-78.

Este posibil ca misiunea de patrulare să aibă legătură cu Ziua Forțelor Aeriene, care este sărbătorită în Federația Rusă pe 12 august.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s