În cadrul Flotilei ruse din Marea Caspică, a început executarea unui exercițiu tactic cu dublă partidă

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Rederației Ruse a anunțat că, pe 13.08.2019, Flotila rusă din Marea Caspică (FRMC) a trecut la îndeplinirea misiunilor de instrucție și luptă, ca parte a unui exercițiu tactic cu dublă partidă cu grupările de forțe întrunite.

“La exercițiul, care se va desfășura până la sfârșitul săptămânii, participă aproximativ 40 de nave, între care fregatele Daghestan și Tatarstan, navele mici purtătoare de rachete și artilerie Grad Sviyazhsk și Astrakhan sau vedeta purtătoare de rachete Stupinets, precum și peste 1.500 de militari din cadrul FRMC”, se arată în comunicatul de presă.

Exercițiul se desfășoară sub conducerea comandantului FRMC, contraamiral Viktor Pinciuk.

Forțele FRMC au fost alertate, echipajele navelor au trecut la pregătirea acestora pentru luptă și marș, iar subunitățile de infanterie marină au executat marș pe tehnica de luptă și specială în raionul de concentrare.

“În timpul exerccițiului, grupările navale ale flotilei vor îndeplini o serie de activități de instrucție și luptă, care vor include lansări de rachete și trageri de artilerie asupra unor ținte navale, de coastă și aeriene”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

De asemenea, infanteriștii marini vor efectua pregătiri petru apărarea litoralului împotriva desantului și pentru acțiuni în ofensivă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul FRMC nu are legătură cu exercițiul de conducere a aviației și apărării antiaeriene aflat în curs de desfășurare în Regiunea Militară Sud, în perioada 06-16.08.2019.

Trebuie remarcat faptul că la activități participă majoritatea navelor de luptă și auxiliare din dotarea FRMC. Între acestea se află și două platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, respectiv fregata Daghestan și nava mică purtătoare de rachete Grad Sviyazhsk. Celelalte două platforme de acest tip din dotarea flotilei, navele mici purtătoare de rachete Veliky Ustiug și Uglici, îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s