Echipamentul piloților militari ruși va fi modernizat, în baza lecțiilor învățate în timpul operației din Siria

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă RIA Novosti, directorul general și constructorul principal al Întreprinderii științifice de producție Zvezda din Federația Rusă, Serghei Pozdniakov, a declarat, pe 13.08.2019, că vesta piloților destinată pentru cazul catapultării în teritoriul adversarului va fi modernizată.

“Ca urmare a participării la conflictul din Siria a redevenit urgentă, ca și în cazul Afganistanului, nevoia de modernizare a vestei pentru piloții aviației de luptă, care, în cazul catapultării, trebuie să conțină un pistol de semnalizare, medicamente, alimente, apă, grenade, un pistolet și altele. Piloții de pe elicoptere au o astfel de vestă, dar aceasta nu a fost adaptată pentru catapultarea din avioane, la viteze mari”, a precizat Pozdniakov.

Potrivit declarațiilor sale, în prezent, întreprinderea desfășoară activități de adaptare a vestei și a conținutului acesteia la condițiile critice de după catapultarea din avion. “Cerințele preliminare au fost stabilite, iar prototipul a fost confecționat. Până în toamnă este planificată stabilirea formei tehnice finale, iar în anul următor vesta urmează să fie testată”, a menționat Pozdniakov.

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse participă la lupta împotriva terorismului pe teritoriul Siriei începând din anul 2015.

În luna noiembrie 2015, un avion rusesc de tip Su-24 a fost lovit de un avion de vânătoare turcesc de tip F-16 deasupra teritoriului Siriei și a căzut la patru kilometri de granița cu Turcia. Autoritățile de la Ankara au susținut că avionul a intrat pe teritoriul turcesc. Statul Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse a precizat că avionul nu a trecut granița, fapt confirmat și de datele apărării antiaeriene siriene. Pilotul avionului Su-24, Olek Peshkov, după catapultare, a fost împușcat de luptătorii de la sol.

Un alt pilot rus, maiorul Filipov, a murit în Siria pe 03 februarie 2018. În timpul executării uni zbor în zona de deescaladare Idlib, avionul de asalt Su-25 în care se afla acesta a fost doborât de către teroriști cu un lansator portabil de rachete antiaeriene. În urma aterizării, după catapultare, pilotul s-a luptat cu armamentul din dotare, însă a fost înconjurat de către teroriști, care au aruncat o grenadă asupra acestuia.

Surse: ria.ru, iz.ru.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s