Noua fregată rusă Amiral Kasatonov va începe testele de stat în luna septembrie

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 13.08.2019, că, în cursul acestei săptămâni, noua fregată Amiral Kasatonov, Proiect 22350, va ieși în poligoane din Marea Baltică pentru etapa finală a testelor de marș de uzină.

În prezent, echipajul fregatei desfășoară pregătiri pentru ieșirea navei pe mare. Sub conducerea comandantului navei, căpitan rang I Ivan Rogatin, se verifică pregătirea personalului, în funcție de specializări, și au loc antrenamente ale ofițerilor și specialiștilor unității de luptă de navigație cu privire la caracteristicile testelor. În comun cu specialiștii societății producătoare, sunt verificate echipamentele și armamentele navei pentru ieșirea pe mare.

Programul testelor de marș de uzină se desfășoară în strânsă cooperare cu reprezentanții conducerii Corporației Întrunite Constructoare de Nave și Șantierului Naval Nordic.

Echipajul fregatei a desfășurat o pregătire complexă la Centrul de Instrucție Întrunit al Forțelor Navale, în vederea desfășurării tuturor etapelor din programul de testare și exploatării ulterioare a tehnicii de la bord și a sistemelor de armamente.

În timpul etapei finale a testelor de marș de uzină, pe fregata Amiral Kasatonov vor fi verificate o serie de sisteme cu care este dotată nava. În luna septembrie, fregata va trece la efectuarea testelor de stat.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Kasatonov este a doua navă Proiect 22350 și prima din producția de serie, fiind construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, parte a Corporației Intrunite Constructoare de Nave (OSK). Construcția navei a început pe 26 noiembrie 2009 și a fost lansată la apă pe 12 decembrie 2014. Tranferul acesteia către flotă este așteptat la sfârșitul acestui an. Prima etapă a testelor de marș s-a desfășurat la sfârșitul anului 2018, iar a doua la începutul anului 2019.

Fregata Amiral Kasatonov este destinată Flotei de Nord. Prima fregată de acest tip, Amiral Gorshkov, a fost introdusă în dotarea acestei flote în vara anului 2018. Alte patru fregate de acest tip, Amiral Golovko, Amiral Isakov, Amiral Amelko și Amiral Cichagov, se află în construcție. Primele două sunt construite din 2012 și 2013, iar ultimele două din 23.04.2019.

Principala forță de atac a fregatelor Proiect 22350 este reprezentată de două instalații universale de lansare ale complexului de rachete cu câte opt rachete Kalibr sau Oniks fiecare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s