Un avion Su-27 a îndepărtat un avion NATO de aeronava ministrului rus al apărării, deasupra Mării Baltice

genția de presă rusă Tass a informat că, pe 13.08.2019, un avion de vânătoare F-18 aparținând unui stat membru NATO a încercat să se apropie de aeronava în care se afla ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, deasupra Mării Baltice, însă a fost îndepărtat de un avion de vânătoare rusesc Su-27.

Informația a fost transmisă de un corespondent al agenției aflat la bordul avionului cu care se deplasa ministrul rus al apărării.

Avionul în care se afla Serghei Șoigu se deplasa din Kaliningrad la Moscova, escortat de două avioane de vânătoare Su-27 ale Aviației navale a Flotei din Marea Baltică.

Aeronava NATO F-18 a încercat să se apropie de aeronava ministrului deasupra apelor neutre ale Mării Baltice, dar piloții ruși au împins avionul de vânătoare, împiedicându-l să se apropie de avionul în care se afla Serghei Șoigu.

În Regiunea Kaliningrad, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a participat la ceremonia de începere a construirii unei noi facilități de învățământ, respectiv o filială a Liceului Militar Naval Nakhimov. De asemenea, ministrul a asistat la o etapă a concursului Desantul maritim, desfășurat în cadrul jocurilor militare internaționale ArMI-2019, în poligonul Hmelevka.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Un material video cu incidentul din Marea Baltică poate fi vizualizat la adresa:

http://www.youtube.com/watch?v=bUSlKb2Kn1U

Incidentul din Marea Baltică nu este unul izolat. Astfel de “șicane” au loc nu numai între avioanele ruse și americane (NATO), ci și între nave de luptă dintre cele două tabere sau între avioane și nave.

Astfel de incidente sunt foarte periculoase și pot degenera inclusiv într-un conflict militar între cele două părți.

Sursa: tass.ru.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s