Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au efectuat misiuni de patrulare în Marea Norvegiei

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 14.08.2019, două bombardiere strategice Tu-95MS ale Aviației cu rază lungă de acțiune au executat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra acvatoriilor Mării Barents și Mării Norvegiei.

Durata zborului a fost de peste patru ore. În anumite etape ale acestuia, avioanele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene ale Norvegiei.

Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune desfășoară în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Mării Negre, Mării Baltice sau Oceanului Pacific, în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian, fără încălcarea granițelor altor state.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, zborul avioanelor strategice ruse a fost executat în cadrul exercițiului tactic de zbor început pe 14.08.2019 în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune.

La acesta participă 10 avioane de tip Tu-160, Tu-95MS și Il-78.

În cadrul exercițiului, tot pe 14.08.2019, două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor de 6.000 de kilometri, între aerodromurile Engels și Anadyr.

Este de remarcat faptul că, în ultima perioadă, Federația Rusă a intensificat zborurile de patrulare efectuate cu bombardiere strategice Tu-95MS. Acestea s-au desfășurat atât în vestul, cât și în estul Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s