Militarii din centrul Federației Ruse au întrebuințat noul complex antidronă Silok

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 14.08.2019, în apropierea localității Samara, a fost executat un exercițiu special al Trupelor de Război Electronic, cu întrebuințarea noului complex antidronă Silok.

În poligonul Roscinsky, militarii au exersat de mai multe ori respingerea unor atacuri grupate ale dronelor adversarului, bazându-se pe experiența ultimelor conflicte locale.

Noul complex Silok a permis descoperirea, în regim automat, a unor obiecte aeriene, determinarea coordonatelor acestora și suprimarea lor pe diferite frecvențe de lucru. Canalele de conducere, telemetrie și transmisuni ale dronelor au fost suprimate la distanțe de până la patru kilometri față de punctele lor de bazare. Activitățile practice au început dimineața devreme și au durat până seara. În zilele următoare, subunitățile de război electronic vor îndeplini și alte misiuni, cu întrebuințarea altor categorii de tehnică militară și specială.

Anterior, s-a anunțat că, în perioada 12-31 august, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse se desfășoară un complex de exerciții speciale, pe categorii de asigurare a acțiunii trupelor (forțelor), precum și exerciții de întrebuințare a aviației fără pilot și a organelor de poliție militară.

Exercițiile reprezintă o etapă pregătitoare și încheierea unui complex de activități de pregătire a organelor de conducere militară, marilor unități și unități militare, pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

Planurile exercițiilor includ acțiuni practice ale trupelor (forțelor) de asigurare multilaterală pe teritoriile a șase subiecți ai Federației Ruse aflați în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Centru, în poligoanele Totskoye, Donguz (Regiunea Orenburg), Cebarkul (Regiunea Celyabinsk), Iurga (Regiunea Kemerovo), Aleisky (Ținutul Altai), Sverdlovsky (Regiunea Sverdlovsk) și Roscinsky (Regiunea Samara).

Complexul de exerciții speciale se desfășoară sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse și prim-adjunct al ministrului apărării, general de armată Valeri Gherasimov. Conducerea directă a exercițiilor pe categorii de asigurare este realizată de șefii genurilor de arme și comandanții organelor centrale de conducere militară.

În total, la exercițiile speciale participă aproximativ 5.000 de militari și până la 650 de unități de tehnică militară și specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexul Silok a fost introdus în dotarea Trupelor Regiunii Militare Centru în vara anului 2018. Acesta a fost întrebuințat deja în cadrul unor exerciții desfășurate la nivelul OTSC.

Federația Rusă are deja o experiență destul de bogată în ceea de privește lupta împotriva dronelor, obținută în timpul conflictului din Siria. În mod frecvent, cele două baze militare ruse dislocate în Siria de la Hemimim și Tartus au fost supuse unor atacuri cu drone.

În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost formate deja subunități de luptă împotriva dronelor, care includ specialiști în război electronic și apărare antiaeriană. Până în prezent, cel mai eficient mijloc de distrugere a dronelor s-a dovedit a fi complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s