Nava Orekhovo-Zuevo și complexe de rachete Bastion ale FRMN au desfășurat o luptă de instrucție

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 14.08.2019, echipajul navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și echipaje de luptă ale complexelor de rachete de coastă Bastion ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un exercițiu cu executarea de lansări electronice de rachete asupra unor ținte navale și de coastă.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și de activități zilnice al forțelor (trupelor) FRMN.

Potrivit planului exercițiului, divizionul de rachete Bastion a descoperit și distrus o navă a adversarului, iar echipajul navei mici purtătoare de rachete a respins atacul cu rachete al complexelor de coastă și a efectuat lansări de răspuns de rachete pentru lovirea pozițiilor acestora.

Bilanțul luptei de instrucție a arătat că personalul din posturile de luptă pentru apărarea antiaeriană a navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a respins atacul cu rachete al complexelor de coastă, în timp de rachetele lansate de navă asupra pozițiilor complexelor Bastion au fost distruse de echipajul unui complex de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir, care a acoperit pozițiile complexelor de rachete antinavă.

Lupta de instrucție a fost efectuată cu executarea de lansări electronice de rachete, fără întrebuințarea practică a armamentului.

Analiza exercițiului a demonstrat capacitatea efectuării unei apărări eficiente atât în cazul navei, cât și în ceea ce privește complexele de rachete de coastă ale FRMN, în condițiile întrebuințării unor categorii moderne de armamente.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Executarea unor exerciții comune, cu dublă partidă, între nave de luptă și complexe de rachete de coastă a devenit o practică curentă în cadrul FRMN. Pe lângă complexele de rachete de coastă Bastion, în activitățile de acest gen a mai fost implicat și complexul de rachete staționar Utes din Crimeea.

Divizionul de complexe mobile de rachete Bastion aparține Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN.

Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo face parte din Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s