În cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune din Federația Rusă, se desfășoară un exercițiu tactic de zbor

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 14.08.2019, două bombardiere strategice Tu-160 ale Aviației cu rază lungă de acțiune au executat un zbor, fără aterizare, din locul de dislocare permanentă și până pe aerodromul Anadyr.

În timpul zborului, care a durat peste opt ore, echipajele avioanelor Tu-160 au parcurs o distanță de peste 6.000 de kilometri. Zborul a fost efectuat fără realimentare.

Activitățile au fost efectuate în cadrul unui exercițiu tactic de zbor planificat, sub conducerea comandantului Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, general locotenent Seghei Kobylash, care va dura până la sfârșitul săptămânii.

Exercițiul include misiuni de redislocare a aeronavelor pe aerodromuri operative, precum și zboruri pe distanțe lungi, cu realimentarea în aer. La activități participă aproximativ 10 avioane Tu-160, Tu-95MS și Il-78.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele Tu-160 au zburat de pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov până pe aerodromul Anadyr din Chukotka, aflat în apropirea frontierei cu SUA. Este posibil ca, în perioada următoare, înainte de revenirea pe aerodromul de dislocare permanentă, cele două bombardiere să execute o misiune de patrulare, fie în zona Oceanului Pacific, fie în Oceanul Arctic.

Probabil, la exercițiu participă avioane Tu-160 și Tu-95 din cele două divizii ale Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică), respectiv Divizia 22 Aviație de Bombardament – Engels și Divizia 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s