Avioane de cercetare Su-24MR ale Aviației navale a FRMN au îndeplinit misiuni desupra Mării Negre

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 15.08.2019, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor al Aviației Operativ-Tactice și Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), echipaje ale avioanelor de cercetare Su-24MR au îndeplinit misiuni de căutare a unei grupări navale a adversarului convențional.

Rolul adversarului a fost jucat de fregata Smetlivy și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo.

Potrivit planului exercițiului, detașamentul de nave urma să execute un atac masiv cu rachete asupra unor obiective de importanță strategică din Republica Crimeea.

Echipajele avioanelor de cercetare aparținând Aviației navale a FRMN și-au îndeplinit, cu succes, misiunile stabilite și au predat coordonatele precise ale navelor adversarului convențional la punctul de conducere ale acțiunilor de cercetare și asalt.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de cercetare de tip Su-24MR aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a FRMN. Regimentul include o escadrilă de avioane de vânătoare Su-30SM și o escadrilă de avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.

Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr, face parte din Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea – Sevastopol, iar fregata Smetlivy aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol.

Anterior, pe 14.08.2019, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a desfășurat activități de instrucție comune cu complexe de rachete de coastă Bastion ale FRMN.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s