În dotarea Flotei ruse din Marea Baltică au fost introduse complexe de rachete antiaeriene Tor-M2

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMN) a anunțat, pe 31.10.2019, că în dotarea regimentului de rachete antiaeriene al corpului de armată au fost introduse noi complexe de rachete antiaeriene de tip Tor-M2.

Astfel, a fost încheiată reînzestrarea integrală a regimentului, care dispunea anterior de complexe de tip Tor.

Complexele Tor-M2 au sosit în Regiunea Kaliningrad după ce au participat la exerciții cu trageri de luptă în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan. Militarii FRMB au testat în acest fel noile armamente de apărare antiaeriană. Anterior, acestia au urmat cursuri de pregătire pentru lucrul cu noile complexe la Centrul de Instrucție din Eisk.

În poligon, militarii au întebuințat instalațiile de lansare, efectuând căutarea, descoperirea, escortarea și distrugere țintelor aeriene. În timpul lansărilor de rachete, militarii FRMB au distrus câteva ținte manevrabile de mare viteză de tip Saman, care au fost lansate din diverse direcții și au evoluat la altitudini maxime și minime.

Tor-M2 este un complex tactic de rachete antiaeriene. Acesta este destinat pentru apărarea antiaeriană a Forțelor Terestre și a obiectivelor militare, la nivel divizie. Complexul poate asigura apărarea nodurilor de transmisiuni, punctelor de comandă, podurilor, aerodromurilor, mijloacelor radiotehnice și a altor obiective. Acesta lucrează împotriva avioanelor, elicopterelor, rachetelor dirijate prin radio, a bombelor, aparatelor de zbor fără pilot și a altor armamente moderne de mare precizie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de rachete antiaeriene Tor-M2 au fost introduse în dotarea Regimentului 22 Rachete Antiaeriene – Kaliningrad din cadrul Corpului 11 Armată – Kaliningrad al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMB.

Tor-M2 este un complex de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune. Acesta a fost introdus în dotarea Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Forțelor Terestre începând din anul 2015.

Complexul este destinat pentru apărarea antiaeriană și antirachetă la distanțe de până la 15 kilometri și la altitudini de până la 10 kilometri.

Complexul Tor-M2 poate lucra în regim manual sau în regim automatizat. Trecerea acestuia din poziție de marș în poziție de luptă se face în trei minute. Timpul de reacție al complexului este de 8-12 secunde.

Pe baza complexului Tor-M2 a fost dezvoltată versiune Tor-M2DT, care îndeplinește misiuni în zona Arctică.

Complexele de acest tip sunt produse de Întreprinderea electromecanică Kupol din Izhevsk, parte a concernului aerocosmic Almaz-Antey.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru, rg.ru, interfax.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s