Federația Rusă va începe livrarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 către India peste 16-18 luni

Publicația indiană Hindustan Times a informat, pe 15.11.2019, că primul sistem de rachete antiaeriene S-400 va fi livrat, în cadrul contractului încheiat între Federația Rusă și India, în termen de 16-18 luni.

“Anterior, a existat o anumită îngrijorare privind graficul de livrare a celor cinci complete de nivel regiment privind o posibilă amânare până în anul 2025. Însă, ținând cont de faptul că plățile au fost efectuate deja, se preconizează ca primul sistem să fie livrat peste 16-18 luni”, a precizat sursa citată de publicație.

Potrivit declarațiilor acesteia, prima tranșă de 850 de milioane de dolari, reprezentând 15% din valoarea contractului, a fost transferată în luna septembrie, printr-un mecanism special de plată, conceput pentru a evita eventualele sancțiuni americane.

În cadrul unei conferințe de presă, joia trecută, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că livrările sistemelor de rachete antiaeriene S-400 către India se vor realiza conform planului, iar autoritățile de la New Delhi nu au solicitat urgentarea acestui proces.

La începutul lunii octombrie 2018, pe fondul convorbirilor la nivel înalt ruso-indiene, a fost încheiat un contract de livrare în India a sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf. Partea indiană urmează să primească cinci complete de nivel regiment de rachete antiaeriene S-400, pentru o sumă de peste cinci miliarde de dolari.

După cum a informat agenția de presă rusă Interfax, realizarea contractului ar trebui să înceapă după anul 2020.

Hindustan Times reamintește faptul că, anterior, Washingtonul a exercitat, în mod repetat, presiuni asupra reprezentanților indieni, pentru a împiedica achiziționarea sistemelor S-400 și a altor armamente din Federația Rusă. Cu toate acestea, după negocierile din luna octombrie cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, ministrul indian de externe, Subramaniam Jaishankar, a declarat că India își exercită dreptul suveran de a achiziționa arme de unde consideră de cuviință.

De asemenea, autoritățile de la New Delhi au subliniat că partea indiană îndeplinește toate criteriile de excludere din lista sancțiunilor americane și că India nu poate să rupă legăturile de apărare pe termen lung cu Federația Rusă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, Federația Rusă a acordat prioritate dotării trupelor proprii cu sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Planurile curente ale Forțelor Aerocosmice prevăd achiziționarea, până în anul 2020, a 28 de regimente de rachete antiaeriene S-400 (56 de divizioane). În luna octombrie 2019, în dotarea acestora a fost introdus cel de-al 26-lea complet de nivel regiment de rachete antiaeriene S-400 (52 de divizioane).

În ceea ce privește exporturile, sistemele S-400 au fost livrate în Republica Belarus, China și Turcia. În afară de contractul încheiat cu India, se pare că partea rusă negociază cu alte 13 state vânzarea de sisteme de acest tip. Între acestea se află Arabia Saudită, Qatarul, Marocul, Egiptul, Vietnamul și Irakul.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s