Federația Rusă a început transferul navelor ucrainene reținute anul trecut în Strâmtoarea Kerci

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 17.11.2019, citând o sursă bine informată, că a început procesul de predare a navelor ucrainene reținute cu un an în urmă de Federația Rusă.

“Navele au ieșit remorcate din portul Kerci, iar predarea acestora se va face în apele neutre în perioada următoare”, a precizat sursa.

Potrivit site-urilor de informații din Kerci, cele trei nave ucrainene au părăsit duminică, în jurul orei 11:30 (ora Moscovei), teritoriul Genmol din Kerci, în estul Crimeii.

Un corespondent al sursei Kerci.FM, care monitorizează situația de pe muntele Mithridates, a transmis că “fiecare navă este escortată de un remorcher, în timp ce o navă a Pazei de Coastă merge înainte”. Potrivit acestuia, se poate ajunge pe munte, dar „există funcționari la fața locului care au luat datele de identificare ale celor care fotografiază”.

„Navele se îndreptau spre arcadele podului Crimeea, dar, cam la jumătatea drumului, acestea s-au oprit și au stat aproximativ cinci minute. Anterior, viteza era mai mare, acum navele continuă să se îndrepte spre arcadele podului Crimeei, dar mult mai lent”, a relatat site-ul din Kerci. Publicația a postat și o fotografie cu deplasarea navelor.

Duminică după-amiază, canalul de televiziune „Crimeea 24”, în timpul unei emisiuni în direct de la Kerci, a arătat imagini video cu mișcarea „caravanei”. „Cele trei nave vor fi predate părții ucrainene în vestul Crimeii, în vecinătatea Capului Tarkhankut”, a spus corespondentul, fără a specifica sursa de informații.

Anterior, la sfârșitul acestei săptămâni, surse neprecizate au informat cotidianul Kommersant despre planurile privind transferul navelor în apele neutre ale Mării Negre, la aproximativ 60 de mile de localitatea ucraineană Odessa, în apropiere de Capul Tarkhankut din Crimeea.

În același timp, Portalul militar ucrainean a anunțat sâmbătă, pe 16 noiembrie, că, potrivit datelor sistemului AIS, trei remorchere ucrainene – Saphir, Titan și Hajdamaka – au navigat în Marea Neagră, probabil pentru a ridica navele militare ucrainene.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a dat publicității două materiale video cu ieșirea navelor remorcate din portul Kerci și cu trecerea convoiului de nave pe sub podul Crimeea. Acestea pot fi vizualizate la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201911171254-f1FTg.html.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru, diana-mihailova.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s