În vestul Mării Mediterane, a fost executat un exercițiu naval comun ruso-algerian

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 23.11.2019, că un detașament de nave al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), format din fregata Amiral Makarov, nava de patrulare Vasili Bykov si remorcherul de salvare SB-739, a executat un exercițiu comun cu nave ale Forțelor Navale ale Algeriei.

Exercițiul naval s-a desfășurat într-un acvatoriu maritim din partea de vest a Mării Mediterane. În cadrul acestuia, echipajele navelor au desfășurat activități comune de asigurare a securității maritime.

Au fost executate antrenamente de traversare a unor raioane minate în urma dragoarelor, precum și misiuni de asigurare a navigației civile, într-un raion maritim limitat. De asemenea, au fost inspectate nave suspectate de piraterie și activități economice ilegale.

În conformitate cu planul exercițiului, marinarii militari din Federația Rusă și Algeria au desfășurat elemente de apărare antiaeriană a unui detașament de nave, au executat trageri de artilerie asupra unor ținte de la suprafața apei, precum și elemente de acordare a ajutorului pentru o navă aflată în dificultate.

După încheierea fazei navale a exercițiului, detașamentul de nave al FRMN s-a îndreptat spre portul Alger. În timpul staționării în port, echipajele navelor ruse vor vizita o serie de locuri istorice din Algeria.

În afară de aceasta, navele rusești vor fi deschise pentru vizitarea de către colegii algerieni.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul naval comun ruso-algerian a fost executat în contextul interesului manifestat de Forțele Navale ale Algeriei pentru achiziționarea de nave de patrulare rusești Proiect 22160, din clasa Vasili Bykov.

Reprezentanții algerieni au în vedere încheierea unui contract pentru cumpărarea a patru nave de acest tip, din care ultimele trei să fie produse în Algeria.

În prezent, în dotarea FRMN se află două nave Proiect 22160, respectiv Vasili Bykov și Dmitri Rogachev. Acestea fac parte din organica Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

În total, pentru FRMN vor fi produse șase nave de patrulare din clasa Vasili Bykov.

Algeria este unul dintre partenerii tradiționali ai Federației Ruse în domeniul cooperării tehnico-militare. Statul algerian s-a situat în mod constant între primii cinci cumpărători de tehnică militară rusească.

Detașamentul de nave al FRMN, care a participat la exercițiu, desfășoară în prezent misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s